Vaterpolo Klađenje

Sortiraj po
Vreme
Liga
Vreme:
1H
3h
Danas
3 dana
Sve
Mečevi Antepost
Vaterpolo
Konačan ishod
1
X
2
Konačan ishod
1
X
2
Ukupno
Manje
O/U
Više
Ukupno
Manje
O/U
Više
Olimpijske Igre 2024 - Vaterpolo Žene
12:00
27.07
Netherlands (W)
Hungary (W)
1.88
7.00
2.46
1.89
21.5
1.81
13:35
27.07
Greece (W)
USA (W)
1.91
19.5
1.79
16:30
27.07
Spain (W)
France (W)
1.82
22.5
1.89
18:05
27.07
Australia (W)
China (W)
1.96
21.5
1.76

Vaterpolo klađenje


Vaterpolo je ekipni sport u kojem se dva tima nadmetaju u postizanju golova u bazenu. Svaka ekipa ima po šest igrača i jednog golmana. Postoje i rezervni igrači koji se nalaze na klupi. 


Vaterpolo je jako grub sport i iziskuje veliku fizičku spremnost igrača. Manji prekršaji prilikom borbe za osvajanje posjeda lopte su česti, a veliki se kažnjavaju isključenjima od po 20 sekundi.


Voliš da pratiš vaterpolo mečeve, da prognoziraš koji tim će pobjediti i kladiš se na tim za koji misliš da ima veće šanse za pobjedu? 


Sportska kladionica MeridianBet je mjesto na kome možeš unovčiti svoje znanje iz oblasti vaterpola i zabaviti se bez granica prateći odigrane mečeve.


U MeridianBet-u postoji najbolja ponuda svih vaterpolo igara sa najjačim kvotama u Bosni i Hercegovini. Odaberi utakmice iz naše bogate ponude, pronađi igru koja ti najviše odgovara, kombinuj više utakmica ili se kladi na jedan siguran meč i ostvari vrijedne novčane dobitke.


Kod nas uvjek možeš pronaći sve što te zanima. Iz bogate ponude kvota i igara izdvoj onu koja je baš po tvojoj mjeri. Pored klađenja na vaterpolo možeš da se kladiš i na druge aktuelne sportove kao što je fudbalkošarkaodbojkatenis, a možeš i sam pronaći bilo koje takmičenje ili ligu na koju želiš da se kladiš.


Ako više uživaš u klađenju uživo MeridianBet te poziva da se kladiš putem našeg sajta ili mobilne aplikacije. Uplati novac na svoj račun, prati određenu utakmicu neko vrijeme i pretpostavi šta će se sljedeće desiti na meču. Izaberi igru sa najboljom kvotom, potvrdi uplatu, pa sačekaj kraj meča kako bi se uvjerio da su tvoje pretpostavke bile tačne i da je osvojeni novac prebačen na tvoj nalog.


Da bi tvoje klađenje bilo uspješnije MeridianBet sportska kladionica je pripremila za tebe statistiku. Statistički podaci mogu ti pomoći da pregledaš prethodno postignute rezultate vaterpolo tima na koji želiš da tipuješ, da pogledaš sastav ekipe, njihovu formu, ali i formu i uspješnost protivničkog tima. Sve se nalazi na samo par klikova od tebe, zato iskoristi sve pogodnosti koje ti MeridianBet pruža i postani dio pobjedničkog tima.


Registruj se, uplati sredstva i uživaj u klađenju na vaterpolo u sportskoj kladionici MeridianBet.


Istorija vaterpola


Preteča vaterpola je fudbal u vodi koji se razvio krajem 19. veka u Ujedinjenom Kraljevstvu. U takvoj utakmici nije bilo golova. Igrači su imali za cilj da postave loptu na tačno određeni protivnički prostor, a golman je skakao sa obale na igrača sa loptom i zaustavljao ga u toj nameri. Londonski plivački savez izgradio je ubrzo nova pravila i prva utakmica po tim pravilima odigrana je već 1874. godine u Kristalnoj palati.


Kao jako grub sport, ova igra jako je podsjećala na ragbi. Pravila koja je Vilijam Vilson predočio 1876. godine podrazumijevala su omeđavanje granica rijeka, stavljanje golova i golmana koji će braniti taj prostor. Golmani nisu smijeli da dodiruju dno, da hvataju loptu i bacaju je sa obije ruke po ovim pravilima, a jedna ekipa imala je 12 igrača. Utakmica je trajala 20 minuta.


Brojna pravila modifikovana su 1886, a jedno od najbitnijih je smanjenje broja igrača na 7.


Na američkom kontinentu vaterpolo se pojavljuje krajem veka i ta vrsta vaterpola bila je daleko grublja od postojeće. Zbog velike grubosti finale vaterpolo je okončano opštom tučom.


Između Engleske i Škotske odigrana je prva međunarodna vaterpolo utakmica 1890. godine.


Vaterpolo se u Evropi pojavljuje prvenstveno u Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Francuskoj i Mađarskoj 1894. godine.


Vaterpolo je sport koji je na Olimpijskim igrama uveden 1900. godine i do danas važi za olimpijski sport, dok je vaterpolo za žene na Olimpijskim igrama uključen tek 2000. godine.


Predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva i Međunarodne amaterske plivačke federacije osnovale su Međunarodni odbor za vaterpolo 1929. godine. Pravila za međunarodne utakmice koja je propisala ova federacija stupila su na snagu 1930. godine.


Istorija vaterpola je dokaz da je od tad pa do danas vaterpolo promijenio mnogo formata. Mnoga pravila igre, kao i  vaterpolo trajanje utakmice su dopunjavana, da bi se dobio konačan format.


Vaterpolo pravila nova 


Vaterpolo pravila nova su pravila koja su usvojena u kineskom gradu Hangžou. Da će nova pravila umnogome uticati na budućnost fudbala najavljeno je mnogo ranije.


Vaterpolo pravila nova podrazumijevaju sljedeće promene:


 • posle kornera i isključenja igrača odbrane, vrijeme za novi napad smanjeno je na 20 sekundi

 • na 6 metara od gola, svaki napad s leđa na napadača sa loptom kažnjava se petercem

 • slobodan udarac izvodi se sa mjesta gde je lopta, osim ukoliko se nalazi na 2m od gola

 • dozvoljeno je direktno postizanje gola iz slobodnog udarca na udaljenosti od 6m od gola i više

 • izvođač kornera može direktno da postigne gol

 • “leteće izmene” igrača moguće su do srednje linije bazena

 • svaki tim ima pravo na po dva tajm auta tokom meča

 • golman smije da krene u napad i prepliva u drugi dio bazena

 • pauza između druge i treće četvrtine je smanjena na 3 minuta

 • sudije koriste mikrofone i slušalice radi bolje međusobne komunikacije

 • uvođenje upotrebe VMS-a (Video Monitoring System)


Kada si saznao vaterpolo pravila nova, priseti se i osnovnih i ne dozvoli da ti bilo koji vaterpolo meč prođe neopaženo. Analiziraj timove i poboljšavaj svoju strategiju klađenja na vaterpolo u MeridianBet sportskoj kladionici.


Vaterpolo trajanje utakmice


Vaterpolo trajanje utakmice - Utakmice u vaterpolu traju po 4 četvrtine, a svaka četvrtina traje 8 minuta bez prekida. Vrijeme odmora između prve i druge, ali i treće i četvrte četvrtine je 2 minuta, dok odmor na poluvremenu, između druge i treće četvrtine traje 5 minuta.


Vaterpolo trajanje utakmice je, dakle, tačno odrijeđeno i ovo vrijeme poštuje se na svim vaterpolo mečevima.


Bazen vaterpolo


Bazen za vaterpolo je uvijek pravougaonog oblika, dužine 30m i širine 20m. Nekad dimenzije dužite i širine mogu varirati u zavisnosti od bazena u kome se igra. 


Dubina bazena za vaterpolo


Dubina bazena za vaterpolo iznosi najmanje 1.80m. To je dubina na kojoj se prave svi bazeni koji služe za vežbanje i takmičenja kada je vaterpolo u pitanju.

Vaterpolo pozicije igrača


Pod vaterpolo pozicije podrazumijevaju se pozicije igrača jedne ekipe. Svaki tim sastoji se od 7 igrača, od kojih je jedan golman. Na klupi su još 6 igrača koji služe kao zamjene. Ukoliko je neki igrač vješt za igru na bilo kojoj poziciji, on se naziva korisnim igračem. 


Vaterpolo pozicije su:


 • golman

 • napadači

 • odbrana


Golman


Golman nosi golmansku kapicu koja je drugačije boje od boje kapica njegovih saigrača. Najvažnija uloga u okviru vaterpolo pozicije koju ima je odbrana gola prilikom napada protivničke ekipe. Također, ima butnu ulogu o obaveštavanju saigrača o nametanju pretnji protivničkog tima, kao i o prazninama u odbrani. Golman započinje ofanzivni napad bacanjem lopte ka svom napadaču.


U krugu od 5m ispred svog gola, golman moze da udari loptu pesnicom ili da je uhvati objema rukama. Međutim, on ne može da pređe liniju poludistance. Također, ako gurne loptu ispod vodene površine, biće kaznenog udarca.


Napadači


Vaterpolo pozicije ofanziva obuhvata sljedeće igrače: centarfora, dva krilna, dva vezna igrača i jednog “vrh” igrača. Obično centarfor usmjerava igru, dok se ostali igrači nazivaju igračima parametra. Uloga centra je najbitnija u postižanju golova. Kako se nalazi ispred golmana protivničke ekipe i krila i vezni mu dodaju loptu za šut, jer oni nekada nemaju snage da efikasno šutiranju spolja.


Odbrana


Defanzivna pozicija podrazumijeva iste igrače samo što su oni iz napada sada prebačeni u odbranu. Odbrana može da se formira tako da budu postavljena 4 ofanzivca duž gol linije ili se mogu kombinovati ova četiri defanzivca tako što vrh brani poziciju centra, a centar se zajedno sa njim priprema za preplivavanje u kontra napad ako se odbrane i dođu do lopte.


Vaterpolo finale


Vaterpolo finale je posljednja utakmica koja se igra između dva najbolja tima za zlatnu medalju na nekom takmičenju.


Vaterpolo finale na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine igrale su reprezentacije Srbije i reprezentacija Grčke. Kraj utakmice završen je u korist srpske reprezentacije, koja je pobijedila sa 13:10 i osvojila zlatnu medalju u vaterpolu na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Kada si pročitao ponešto o vaterpolu, kreni da pratiš sve aktuelne vaterpolo mečeve i da se kladiš na njih. Možda će ti baš tiket sa vaterpolo mečevima doneti najbolje novčane dobitke i zato ne oklevaj. Registruj se i iskoristi sve resurse koje nudi MeridianBet sportska kladionica.Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket