Moto sport klađenje

Mečevi Antepost
Moto 2
Moto 2 2024
Moto 3
Moto 3 2024
Moto GP
MotoGP 2024

Moto sport neprevaziđena kombinacija tri omiljene stvari svih generacija


Koliko god se mnogi sportovi trudili prilagoditi svoj sadržaj i privući što raznovrsniju skupinu navijača, samo se mali broj može pohvaliti da su uspjeli na tom polju. Naime, većina sportova može se podijeliti u neke skupine na temelju dobi, spola ili financijskog statusa njihovih navijača. Tako ćemo često čuti o golfu kao sportu namijenjenom bogatijim klasama, skvoš i kriket privlače pažnju malo starijih generacija, umetničko klizanje je omiljena ženska aktivnost na ledu i lista se nastavlja… Naravno, to nije uvijek strogo tako i posljednjih godina se mnogo toga promijenilo u. sportu, ali opet nismo na toj ljestvici gdje je sve podjednako zastupljeno. Moto sportovi su jedan od rijetkih sportova koji privlači pažnju i okuplja sve članove obitelji tokom trka. Iako bi neki mogli reći da moto trke nisu nešto popularno među ženskim dijelom populacije najnovija istraživanja kažu upravo suprotno. U nekim zemljama, poput Amerike, postotak ženskih ljubitelja treka u potpunosti je jednak postotku muških. Isti trend primjećujemo kada pogledamo dob navijača, apsolutno svi, od mališana do umirovljenika, vole moto sportove. Logično pitanje koje treba postaviti je zašto je to tako. U čemu je tajna privlačnosti moto sporta? I stručnjaci i obožavatelji slažu se da je moto sport jedna od najboljih kombinacija stvari koje svi u sportu tražimo. Kombinacija brzine, neizvjesnosti i najvećih modernih tehnoloških dostignuća, što zapravo motorna vozila jesu, glavne su stvari koje ovaj sport razdvajaju i čine ga atraktivnim.


Širok spektar različitih moto trka u kojem svako pronađe nešto za sebe


Još jedna velika prednost moto sporta je izvanredni raspon različitih vrsta trka koje spadaju u ovaj globalno popularni sport. Počevši od najzastupljenijih automobilskih trka poput Formule 1, Nascar ili Svjetskog prvenstva u Rellyju, koje privlače pažnju višemilionske publike. Kroz utrke sa dva kotača, koje zadnjih godina sve više i više privlače pažnju navijača zbog sve veće kvalitete utrka. Pored navedenog, moto sportovi uključuju i karting, utrke s kamionima, utrke s motornim čamcima, a posljednjih godina čak su i lagane utrke zrakoplova postale prilično popularne. Trke u avionima su starijeg datuma, prve su održane 1909. godine, ali pošto su pravila puno promijenila od 1970-ih, što im je donijelo i veću popularnost. Jedna od najčudnijih utrka vjerojatno je utrka kosilica. Da, to spada u kategoriju moto sporta jer se u ovom sportu po definiciji može svrstati sve što ima motorni pogon. Naime, radi se o rasnim velikim motornim kosilicama sa 4 kotača, koje su iz sigurnosnih razloga uklonile košuljice. Ova vrsta rase prilično je popularna u Australiji, Velikoj Britaniji, ali i u Americi. Oni nemaju dugu istoriju, prvi su održani pedesetih godina prošlog vijeka, ali zbog svoje neobičnosti privlače publiku širom svijeta. Moto moto je prije svega povezan s utrkama, ali postoji i netrkački sport. Zapravo, u netrkaškim verzijama naglasak je na vještini vožnje i izvođenju „trikova“ uz pomoć motornih vozila. Popularna vrsta netrkačkog moto sporta izvodi vještine na motociklu, ali i sve popularniju vuču tereta kamionima i automobilima. Veliki broj verzija omogućio je svima da pronađu nešto posebno za njih i pobudi zabrinutost, što sigurno utiče na višemilionsku popularnost kojom se moto-sport može pohvaliti.


Predanost, ogromna svota novca i dobar tim preduvjet su za uspjeh u moto sportu


Prema nekim nedavnim procjenama, industrija moto sporta vrijedna je nevjerovatnih 120 biliona dolara, što je svrstava u sam vrh najbogatijih sportskih industrija danas. Rast popularnosti svih vrsta trka dovodi do još većih ulaganja svjetskih gigantskih kompanija koje ovaj sport vide kao fantastičnu priliku za lijepo i lako zarađivati. Nadmetanje automobilskih i kompanija koje proizvode motocikle u pravljenju što brže, što lakše, aerodinamičnije motorno vozilo dovelo je do toga da se ovaj sport smatra jednim od najzaslužnijih za veliki tehnološki napredak posljednjih desetljeća. Svako vozilo, bez izuzetka, košta nekoliko miliona dolara. Iako se na trkama može vidjeti samo predanost i usredotočenost trkača, važno je naglasiti da iza svakog od njih stoji ogroman tim. Većina timova broji preko 300 članova. Svaka je trka još nevjerovatniji događaj kada vidite stvari iza scene. Mjeseci testiranja vozila, popravki i bezbroj proba, mnogo rada na mentalnoj i fizičkoj spremnosti vozača, rada na komunikaciji između članova tima ... Nije ni čudo što sav taj trud rezultira nevjerovatnim događajem koji nas može satima držati očima prikovanih za ekran.


Najveći i najpopularniji događaji u svijetu moto sporta


Prema službenim podacima, prva trka motornih vozila koja se održala 1894. godine, održana je pod okriljem poznatog francuskog dnevnog lista. Ona se odvijala između Pariza i Rouena, dva susjedna grada, a trasa je bila dugačka 126 kilometara. Nakon Drugog svjetskog rata, moto sport se počeo naglo razvijati. Nakon toga rođene su brojne utrke i mnoge od njih se danas mogu pohvaliti ogromnim bazama navijača. Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), najveća organizacija u moto sportu, osnovana je 1904. i glavna je u organizaciji velikih trka u svetu moto sporta. NASCAR je jedna od najstarijih kompanija koja je od svog osnivanja 1948. godine odigrala jednu od ključnih uloga u organizaciji najprestižnijih trkačkih auto trka. Tokom jedne sezone organizira se oko 20 trka od kojih se svaka može pohvaliti izuzetnom popularnošću. Druga utrka koja privlači pažnju posljednjih godina je Formula E, trka električnih automobila, prva održala u sezoni 2014-2015. Pored sve veće popularnosti od svog osnivanja, broj timova koji sudjeluju u trkama električnih automobila brzo raste. Trenutno 12 timova ima svoje vozače u ovim trkama. Trke motornih vozila bile su dio Olimpijskih igara 1900. godine, ali samo kao

demonstracijski sport. Nažalost još uvijek se nisu uspjeli izboriti se za svoje mjesto među Olimpijskim sportovima.


Uživajte u klađenju na najuzbudljivije trke iz moto sportu u MeridianBet-u


Uverite se iz prve ruke zašto je klađenje na moto sport jedna od omiljenih i najuzbudljivijih stvari u kladionicama širom sveta. Vaša sportska kladionica Meridinabet potrudila se da vam pruži mogućnost klađenja na neke od najprestižnijih trka u svijetu moto sporta s odličnim kvotama i nikad većim BONUSIMA. Registrujte se odmah i iskoristite privilegije koje smo spremili za sve naše korisnike. Pratite najuzbudljivije trke, Nascar, Formula E i World Rellz Championship samo su neke od prestižnijih trka na koje se možete kladiti na Meridianbetu. Osjetite nalet adrenalina, brzine i uzbuđenja prateći i kladeći se na najbolje vozače u moto sportu.
Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket