Top Lige
Sportovi

Nascar Klađenje

Mečevi Antepost
Nascar Camping World Truck Series
Nascar Camping World Truck Series 2023
Nascar Cup Series
Nascar Cup Series
Nascar Xfinity Series
Nascar Xfinity Series 2023

Nascar klađenje


Nacionalna asocijacija za trke serijskih automobila je organizacija koja se bavi automobilskim trkama. 


Uživaš u ovakvoj vrsti sporta? 


Sportska kladionica MeridianBet je za tebe obezbjedila klađenje na sve popularne sportove, ali i na sportove na koje se ne kladi veliki broj ljudi. Među njima su upravo Nescar trke. Zašto ne bi okušao svoju sreću upravo u klađenju na ovu vrstu sporta? Možda ti baš Nescar klađenje donese velike novčane dobitke. 


Pronađi seriju trka na koje želiš da se kladiš, prepoznaj favorita, kombinuj ovaj sport sa drugim sportskim događajima i zaradi, jer su kvote za sve igre u MeridianBet-u najveće na teritoriji Bosne i Hercegovine, a samo od tvojih procjena i analiza mečeva i trka na koje želiš da se kladiš zavisi koliko ćeš biti uspješan u tome.


Ako si ljubitelj klađenja uživo, kod nas postoji i Nescar klađenje, tako da si na pravom mestu. Možda ti još veći adrenalin podiže iščekivanje pobjede takmičara koji je na početku malo zakazao. Ako vjeruješ u njega, podrži ga kladeći se na preokret i brže zaradi novac koristeći najveće kvote koje su u ponudi čim neko od favorita malo popusti na početku. Sačekaj kraj trke i novac sa svog naloga, poslije uspješno odigranog tiketa, možeš isplatiti u bilo kojoj filijali MeridianBet kladionice.


Pored Nescar klađenje u MeridianBet-u možeš da se kladiš i na druge manjepopularne sportove, kao što su motor sportformula 1motogp. Kladi se i na sve popularne sportove, kombinuj mečeve i igre i uz korisne informacije koje možeš pronaći na sajtu MeridianBet-a, postani jedan od mnogobrojnih sretnih dobitnika.


Registruj se, uplati sredstva i Nescar klađenje u MeridianBet sportskoj kladionici može da počne.


Šta je Nescar?NASCAR (eng. National Association for Stock Car Auto Racing) predstavlja sportsku organizaciju automobilskih serijskih trka. Kompaniju Nescar osnovao je Bil Frans 1948. godine, dok je Brajan Frans, njegov unuk, postao izvršni direktor 2003. godine.


U organizaciji ove kompanije nalaze se tri najveće auto-trke:


  1. Sprint kup serija;

  2. Iksfiniti serija;

  3. Svjetska serija kamiona za parkiranje.


Nascar, također, određuje pravila za preko 1500 trka na stazama savjeznih američkih država, ali i Kanade. 


Sjedište Nascar-a je u Dejton Biču, ali i na još tri lokacije - u Šarlotu, Konkoveru i Konkordu.


Prema televizijskim rejtinzima i gledanošću u SAD-u, Nescar-ove organizacije trka nalaze se na drugom mjestu, odmah iza NFL-a (Nacionalne frudbalske lige američkog fudbala), dok trke imaju televizijske prenose u preko 150 svjetskih zemalja.


Nescar, prema rečima direktora za bezbednost organizuje 17 od top 20 regularnih, najistaknutijih događaja u svijetu sporta.


Kompanije Fortune 500 generalni su sponzor Nescar-a.


Top 5 vozača Nescar-a


Prema mnogim navodima, u Top 5 vozača Nescar-a ubrajaju se oni vozači koji su od samog početka organizovanja trka, pa sve do danas, ostvarili najbolje rezultate i na taj način stekli svjetsku slavu kao najbolji Nescar vozači.


  • Ričard Peti

  • Dejl Ernhart

  • Džimi Džonson

  • Dejvid Pirson


Ričard Peti


Ričard Peti je bivši američki vozač trkačkih automobila. Najuspješnija je ličnost u istoriji ovog sporta, pa nas i ne treba čuditi da je nosio nadimak Kralj. Vozio je 1958. do 1992. godine. Čak sedam puta bio je šampion Kup Serije, pobjedio je u 200 trka tokom svoje karijere. Ima rekordnih 27 pobjeda u jednoj sezoni, što govori o njegovom velikom uspjehu i istorijskoj slavi koju uživa. U Kuću slavnih uvršten je 2010. godine.


Dejl Ernhart


Još jedan američki bivši profesionalni vozač automobila je Ralf Dejl Ernhart. Za vreme svoje sportske karijere koja je trajala 26 godina, osvojio je 76 trka Vinstonovog kupa. Pored ovoga ostvario je druge brojne uspjehe. On je jedini vozač u istoriji ovog sporta koji je postigao najmanje jednu pobjedu u svim trkama u četiri decenije. Također, osvojio je sedam šampionskih titula Nascar kupa, što je rekordan broj titula - toliko imaju i Ričard Peti i Džimi Džonson.


Džimi Džonson


Džimi Džonson je američki profesionalni vozač automobila. Ističe se po tome što je osvojio Nascar kup sedam puta, tačnije, isti broj puta kao i Ricard Peti i Dejl Ernhart. Ono što njega u istoriji izdvaja je podatak da je prvih 5 Nascar kupova osvojio uzastopno, jedan za drugim, što nikome do sad u istoriji trka nije pošlo za rukom. Pored ovog uspjeha, bio je dvostruki pobjednik Dejtona 500, dok u cijelokupnoj karijeri ima 83 pobjede.


Džef Gordon


Bivši američki profesionalni vozač automobila je Džef Gordon. Vozio je samostalno, ali je veliki broj puta i zamenjivao Dejla Ernharta u vožnjama. Mnogi stručnjaci smatraju da je upravo zbog njega, ovaj sport postao daleko popularan. Četiri puta je osvojio Nascar kup. Najmlađi je osvajač Nascar titule u istoriji ovog sporta - prvu je osvojio sa 24 godine. Titulu Dejtona 500 osvojio je tri puta, ima 87 pobjeda u trkama tokom cijelokupne karijere.


Dejvid Pirson


Dejvid Pirson je bivši američki vozač trkačkih automobila, za koga se pominje da je propustio dosta trka u svojoj karijeri, a da nije bilo tako, možda bi imao mnogo više osvojenih trka i titula. Pirson je imao 105 pobeda na trkama u karijeri. Godine 1960. osvojio je Nescar nagradu za početnika godine, kao i tri Nescar kupa. 


Ne propusti priliku da se lijepo zabavis, kladiš i zaradiš velike sume novca samo u MeridianBet sportskoj kladionici.


Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket