Ragbi Liga Klađenje

Sortiraj po
Vreme
Liga
Vreme:
1H
3h
Danas
3 dana
Sve
Mečevi Antepost
Ragbi Liga
Konačan Ishod
1
X
2
Konačan Ishod
1
X
2
Dupla Šansa
1 ili X
1 ili 2
X ili 2
I Pol. Konačan Ishod
1
X
2
Hendikep
1
HD
2
Hendikep
1
HD
2
I Pol.- Hendikep
1
HD
2
Australija - Australian National Rugby League Women
09:45
25.07
Newcastle Knights (W)
Sydney Roosters (W)
1.64
19
2.39
1.83
-3.5
1.88
Engleska - Superliga
19:00
25.07
Huddersfield Giants
Leeds Rhinos
2.15
19
1.78
1.91
1.5
1.80

Ragbi liga klađenje 


Ragbi liga ili Ragbi 13 predstavlja jednu od dvije glavne verzije ragbija. Za nijansu popularinija od nje je Ragbi Unija ili Ragbi 15.


Ragbi liga je sport koji igraju dvije ekipe od po 13 igrača. Igra se na travnatom terenu, koji je pravougaoni, kao kod fudbala. Cilj igre je u protivnički esej prostor položiti ovalnu loptu.


Svi ljubitelji ovog sporta znaju da je to jedan od zaista najgrubljih sportova, te su svi igrači fizički dosta jaki.


Ako voliš da gledaš Ragbi liga utakmice, da tipuješ na favorite, vjeruješ u njihovu pobjedu i bodriš ih do samog kraja, MeridianBet sportska kladionica te poziva da se pridružiš onima koji se uveliko klade na Ragbi ligu i sa nesptrpljenjem prate svaki naredni potez igrača na terenu.


Ako pratiš Ragbi ligu sigurno voliš da pogledaš i druge ragbi utakmice. Klađenje na nacionalne lige ili kupove također moze da bude jako interesantno i korisno ako znaš da iskombinuješ utakmice na pravi način. Kladi se na engleski Premiership, francusku Top 14 ligu, evropski Challenge Kup ili Kup šampiona. Pogledaj na našem sajtu ili putem mobilne aplikacije sve što te zanima, prouči, pretraži i iskoristi priliku da se uspješno kladiš na sve ragbi utakmice koje ti zapadnu za oko.


MeridianBet sportska kladionica za tebe ima statistiku za sve popularne sportove, ali i za Ragbi liga utakmice. Zašto je to važno? Zato što možeš da iskoristiš sve statističke podatke iz naše baze, da propratiš prethodne rezultate, sastave timova, njihovu formu i sam se uvjeriš da je klađenje mnogo lakše kada imaš uvid u sve ono što te interesuje na jednom mjestu.


Ako ti još veći užitak predstavlja klađenje uživo, iskoristi priliku da svoj Ragbi liga tim bodriš i onda kada gubi. Za takvu situaciju dobićeš veliku kvotu i samo od tebe, tvoje procene i igrača na terenu zavisi krajnji ishod utakmice, ali i status tvog tiketa. Požuri da na klađenju uživo uhvatiš najveću kvotu i pripremi se za iznenađenje dana u MeridianBet sportskoj kladionici.


Ako nisi siguran koje sve igre su u ponudi, budi slobodan da se zabaviš tragajući za njima na našem sajtu. Pronađi utakmicu koju želiš da odigraš, otvori meni sa igrama koje su za nju ponuđene, kombinuj ih ili odigraj neku “siguricu” i pripemi se da brzo zaradiš novac koristeći svoje vještine pri klađenju, ali i statističke podatke koji su na samo par klikova od tebe.


Registruj se, uplati sredstva, odigraj Ragbi liga utakmice i neka tvoje klađenje u MeridianBet sportskoj kladionici postane dio tvoje svakodnevne rutine.


Ragbi liga pravila


Na terenu za ragbi ocrtane su aut linija (po dužini) i esej linija (po širini). Na svakih 10 metara obeležene su i poprečne bijele linije. Jedna utakmica se igra u dva poluvremena, od po 40 minuta.


Jedna ekipa ima 17 igrača, od kojih se 13 nalaze na terenu, a 4 igrača na klupi.


Cilj igre je nadmudriti protivničku ekipu i ostvariti veći broj eseja od nje. Poeni se vrednuju na sljedeći način:


  • Esej (4 poena)

  • Gol iz pretvaranja (2 poena)

  • Gol iz kazne (2 poena)

  • Gol iz polja tzv. drop gol (1 poen)


Jedna ekipa ima 6 napada i u tih 6 napada priliku da postigne poen. Igra je jako gruba, ali u isto vrijeme i zanimljiva. Jedan napad traje sve dok igrač koji posjeduje loptu ne bude oboren. Ako igrač 5 puta bude oboren u posljednjem napadu može da postigne esej. Nakon svakog napada, oboreni igrač ustaje i loptu unazad rukama dodaje svom saigraču. Takav vid dodavanja lopte naziva se play-the-ball. Odbrana se u tom slučaju postavlja na 10 metra od linije sa koje se izvodi play-the-ball. Samo dva igrača protivničke ekipe nalaze se između lopte i linije odbrane (tzv. markeri) i oni onemogućavaju ekipi koja napada da odmah krene u osvajanje terena. Loptu nogom smije da šutne napred igrač, samo onda kada su svi ostali saigrači iza njega. Ako i šesti napad ne prođe, točnije, ako bude oboren, prepušta loptu protivničkoj ekipi koja sa mjesta na kome se našao oboren igrač kreće u svoj napad. 


Obaranje se uglavnom izvodi dva na jedan i to su najčešće markeri. Ako i treće lice učestvuje u obaranju, ono se mora vratiti unazad 10 metra iza mjesta obaranja. Ako se obaranje vrši jedan na jedan dozvoljeno je da igrač koji obara uzme loptu igraču ekipe koja napada, ali ako obaranje vrši više igrača, uzimanje lopte nije dozvoljeno.


Sudije prate tok utakmice i određuju kazne prema jačini prekršaja koji naprave igrači.


Ragbi liga - Top 5 timova


U Top 5 Ragbi liga timove ubrajaju se timovi koji imaju najviše pobjeda i koji dominiraju Ragbi ligom iz sezone u sezonu.


  1. Vigan Voriors

  2. Leeds Rahinos

  3. St. Helens R.F.C.

  4. Kenguri

  5. Sidnejski petlovi


Vigan Voriors


Vigan Voriors je profesionalni ragbi sastav iz Vigana, Engleska. Klub je osnovan 1872. godine i najuspješniji je klub u istoriji Svjetske ragbi lige. Za sve vrijeme svog postojanja kliub je sakupio preko 100 priznanja. Najvrednije nagrade su mu osvajanje Lige prvenstva 22 puta, 19 Čelendž kupova, 4 Svjetska klupska izazova.


Leeds Rahinos


Leeds Rahinos je profesionalni ragbi klub iz Lidsa, Engleska. Takmiči se u Super ligi, najvišem stepenu engleske ragbi lige. Ovaj borbeni sastav osvojio je 11 ligaških titula, 3 svjetske titule u klupskom Čelendžu, 13 Čelendž kupova. Njihovi uspjesi nizaće se i u budućnosti.


St. Helens R.F.C.


Profesionalni ragbi klub St. Helens R.F.C. je klub koji se takmiči u Super ligi Velike Britanije. Osnovan je 1873. godine i jedan je od pripadnika Sevjerne ragbi fudbalske unije. Ovaj sastav u Čelendž kupu ima 13 pobjeda, a šampioni Ragbi lige bili su 16 puta.


Kenguri


Kenguri predstavljaju nacionalni tim australijske Ragbi lige. Ovaj tim je osnovan 1908. godine i na nalaze se na drugom mjestu Svjetske rang liste RLIF. U Svjetskom kupu ragbi lige pobjedio je 11 puta. Od osnivanja najveći broj utakmica igrali su protiv Velike Britanije i Novog Zelanda.


Sidnejski petlovi


Australijski profesionalni ragbi klub, Sidnejski petlovi, nastupa u Nacionalnoj ragbi ligi. Klub je osnovan 1908. godine, a sjedište kluba je u istočnom predgrađu i unutrašnjim delovima Sidneja. Klub drži rekord od najviše osvojenih trofeja u World Cup Cgallenge-u, po broju premijerskih titula, kao i po pobjedama u više mečeva od bilo kog drugog tima u ligi. 

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket