Odbojka Klađenje

Sortiraj po
Vreme
Liga
Vreme:
1H
3h
Danas
3 dana
Sve
Mečevi Antepost
Odbojka
Pobednik
1
2
Pobednik
1
2
Osvaja Prvi set
1
2
Ukupno poena
Manje
O/U
Više
Ukupno poena
Manje
O/U
Više
Ukupno poena u setu
Manje
O/U
Više
Hendikep
1
HD
2
Hendikep
1
HD
2
Hendikep Setova
H1
HD
H2
Set Hendikep poena
1
HD
2
Azija - U20 Prvenstvo
04:00
25.07
Bangladesh U20
Kuwait U20
1.09
6.15
04:00
25.07
China U20
Chinese Taipei U20
1.12
5.35
06:30
25.07
Japan U20
India U20
1.07
6.90
1.85
134.5
1.85
06:30
25.07
Hong Kong U20
Saudi Arabia U20
3.15
1.31
1.85
177.5
1.85
09:30
25.07
Thailand U20
Vietnam U20
1.40
2.70
1.85
180.5
1.85
09:30
25.07
Qatar U20
Iran U20
12:00
25.07
South Korea U20
Kazakhstan U20
1.21
3.90
1.85
175.5
1.85
12:00
25.07
Australia U20
Indonesia U20
12
-

Odbojka klađenje


Odbojka je posebna vrsta ekipnog sporta. To je sport koji se igra na Olimpijskim igrama, cijenjen je i popularan i u svijetu i kod nas. Odboјka je sport koji igraju i muškarci i žene.


Na odbojkaškom terenu, na čijoj sredini se nalazi mreža, dvije ekipe igraju jedna protiv druge. Svaka ekipa sastoji se od po šest igrača na terenu. Još šest igrača su na klupi i oni služe kao zamjene. Na terenu su tehničar, korektor, dva primača, srednji bloker i libero - svi oni čine dio odbojka tima.


Cilj igre je rukama prebaciti loptu preko mreže u protivničko polje i ostvariti poen. 


Voliš da pratiš odbojkaške mečeve, da prognoziraš koji tim će pobjediti i kladiš se na tim za koji misliš da ima veće šanse za pobjedu? Sportska kladionica MeridianBet je mjesto na kome možeš unovčiti svoje znanje iz oblasti odbojke i zabaviti se bez granica prateći odigrane mečeve.


U MeridianBet-u postoji najbolja ponuda svih odbojkaških igara sa najjačim kvotama u Bosni i Hercegovini. Odaberi utakmice iz naše bogate ponude, pronađi igru koja ti najviše odgovara, kombinuj više utakmica ili se kladi na jedan siguran meč i ostvari vrijedne novčane dobitke.


Kod nas uvjek možeš pronaći odbojkašku ligu ili takmičenje koje te zanima. Iz bogate ponude kvota i igara izdvoj onu koja je baš po tvojoj mjeri. Možeš se kladiti na argentinsku odbojkašku Seriju A1, francusku PRO A liguItalijansku Superligu, finsku Prvu ligu, a možeš i sam pronaći bilo koje takmičenje ili ligu na koju želiš da se kladiš.


Ako više uživaš u klađenju uživo MeridianBet te poziva da se kladiš na odbojku putem našeg sajta ili mobilne aplikacije. Uplati novac na svoj račun, proprati određenu utakmicu do nekog vremena i pretpostavi šta će se sljedeće desiti na meču. Izaberi igru sa najboljom kvotom, potvrdi uplatu, pa sačekaj kraj meča kako bi se uvjerio da su tvoje pretpostavke bile tačne i da je osvojeni novac prebačen na tvoj nalog.


Da bi tvoje klađenje bilo uspješnije MeridianBet sportska kladionica je pripremila za tebe statistiku. Statistički podaci mogu ti pomoći da pregledaš prethodno postignute rezultate tima na koji želiš da tipuješ, da pogledaš sastav ekipe, njihovu formu, ali i formu i uspješnost protivničkog tima. Sve se nalazi na samo par klikova od tebe, zato iskoristi sve pogodnosti koje ti MeridianBet pruža.


Registruj se, uplati sredstva i neka klađenje na odbojku postane deo tvoje dnevne rutine u sportskoj kladionici MeridianBet.Pravila odbojke


Odbojka danas je sport u kome su svi mišići tijela igrača aktivni, jer se oni stalno kreću po terenu. Svako od igrača na terenu treba da bude fizički snažan i visok kako bi mogao da postiže poene. Trener i igrači razvijaju posebne strategije igre kako bi zajedničkim snagama došli do pobjede.


Odbojkaški teren je dimenzija 18x9 metra. Mreža široka 1 metar i dugačka 9,5 metara dijeli ga na dva dijela. Na 3 metra od mreže nalaze se paralelne linije i u jednom i u drugom dijelu terena. Te linije označavaju zonu napada, a iza nje se nalazi zona odbrane.


Servis odbojka


Servira se iza zadnje linije. Početni servis izvodi desni igrač posljednje linije. Ako pogreši ili loptu izbaci u aut, poen, kao i pravo na servis dobija protivnička ekipa.


Jedna ekipa smije loptu dotaknuti tri puta u toku poena, a jedan isti igrač ne može je dodirnuti dva puta, osim ako je protivnički igrač izblokirao njegovu loptu pa se ona vratila u polje.


Srednjak odbojka


Libero je poseban igrač koji je uvjeden 2000. godine na Olimpijskim igrama. Obično nosi dres koji se po boji razlikuje od boje ostalih članova njegove ekipe što podrazumijeva odbojka danas. Njegova pozicija je u zadnjoj liniji i on se tu može rotirati sa drugim igračima iz zadnje linije. Njegova uloga je jako bitna u prijemu servisa i odbrani polja. Ne može se rotirati sa igračima iz prve linije, ne sme servirati i ne sme smječovati.


Rotacija - članovi ekipe rotiraju se u smjeru kazaljke na satu, poslije izvedenog servisa, ali igrači iz odbrane ne smiju mjenjati igrače u napadu i obrnuto.


Prijem servisa u odbojci


Prijem protivničkog servisa podrazumijeva spajanje ruke u tzv. čekić i libero uglavnom prima protivnički servis.


Dizač odbojka


Odbojka danas dizanje koristi se za promjenu smjera lopte poslije prijema i za pripremu za napadača.


Smeč je najaktuelniji oblik upućivanja lopte u protivnički dio terena i postizanja poena.


Blok predstavlja odbranu od smeč lopti. Protivnička ekipa na mreži skače i blokira napad upućen sa druge strane terena.


Kada lopta završi u autu ili padne u polje poen se dodijeljuje ekipi koja ga je ostvarila.


Odbojka danas se uglavnom igra u tri dobijena seta, od po 25 poena. Ukoliko oba tima imaju po dva dobijena seta igra se taj-brejk u kome jedan od timova prvi treba osvojiti 15 poena i na taj način doći do pobjede. Ukoliko je rezultat u petom setu ponovo izjednačen, igra se nastavlja dok neka od ekipa ne pobjedi sa razlikom od dva poena.


Strategija odbojke


Sto se strategije u odbojci tiče svaki tim želi da napravi što bolju taktiku za osvajanje poena i postizanje pobjede. Također, svaki tim želi da se na što bolji način odbrani od protivničkog napada, obezbedi sebi kontranapad i priliku za postizanje poena.


Svaka igra započinje servisom, pa je jako bitno da servis bude jak i uvježban. Može se servirati ispod ruku protivničkog igrača ili iznad glave, sve u zavisnosti od mana protivničke ekipe. Neki igrači koriste skok servis kako bi postigli veću brzinu lopte.


Bitne strateške vještine tiču se i dodavanja i postavljanja. Cilj je obuzdati loptu koja dolazi sa protivničke strane i pripremiti je za napad. To se postiže rukama u obliku čekića, prijemom, a kasnije podizanjem lopte vrhovima prstiju.


Kada se lopta lepo podigne spremna je za napad. Loptu onda treba spustiti u protivničko polje. Što je brža lopta koja se posalje, manje su mogućnosti odbrane ekipe sa druge strane mreže.


Blokiranje je, također, jako važan dio odbojkaške strategije. Spriječiti napad protivnika blokom znači odbraniti se, rukama vratiti loptu u teren protivnika i tako doći do poena.


Kao što možemo primjetiti bez pametne strategije i mudro odigranih poena, ali prije svega bez snalaženja u momentu na terenu, jedna ekipa ne može postići uspjeh. Stoga je jako bitno proučiti protivnički tim, njegove navike i igru, pa odabrati što bolju strategiju za osvajanje poena i nadmudrivanje protivnika.


Koliko traje odbojkaška utakmica


Jedna odbojkaška utakmica igra se u tri dobijena seta. Vreme trajanja seta nije ograničeno, bitno je to da jedna ekipa prva stigne do 25 poena, s tim što mora da postoji razlika od 2 poena (npr. ako je rezultat 25:24, igra se dok jedna od ekipa ne napravi razliku od 2 poena).

Top turniri u odbojci


U top odbojkaške turnire ubrajaju se turniri koji su najgledaniji i najpopularniji u svijetu odbojke. Posjećenost svih turnira je jako velika što je još jedan dokaz aktuelnosti ovog sporta, pored popularnog fudbala, košarke, tenisa.


Najpopularniji je sport u Evropi i Severnoj Americi, a radi se uveliko na njegovoj popularizaciji i na drugim kontinentima. Postoji veliki broj nacionalnih odbojkaških takmičenja. Evo nekih od najpopularnijih turnira u različitim zemljama.


  • Svjetsko prvenstvo u odbojci;

  • Svjetska liga u odbojci;

  • FIVB Svjetski kup velikih šampiona u odbojci.


Svjetsko prvenstvo u odbojci


Svjetsko prvenstvo u odbojci predstavlja najveće i najstarije takmičenje za muškarce i žene. Održava se na svake četiri godine. 

Odbojka žene svjetsko prvenstvo


Svjetsko prvenstvo za žene je odbojkaško takmičenje koje je prvi put održano 1952. godine, a od 1970. organizuje se na četiri godine. Što se medalja kod žena tiče, u posljednjih pet turnira Japan je pobjedio 3 puta, a Italija i Njemačka po jednom.


Odbojka muškarci svjetsko prvenstvo


Svjetsko prvenstvo za muškarce je odbojkaško takmičenje za muškarce koje je prvi put održano u Pragu 1949. godine. Od 1964. takmičenje se organizuje na četiri godine. Prvenstvo u konkurenciji za muškarce u posljednjih pet turnira osvajali su nacionalni timovi Brazila (3 puta) i Poljske (2 puta).


Svjetska liga u odbojci


Svjetska liga osnovana je 1990. godine i u ovoj ligi za trofej se bore najbolje svjetske reprezentacije. Takmičenja u okviru Svjetske lige organizuju se svake godine i svaka zemlja će dobiti pravo da bude domaćin na ovom događaju. Ovim turnirom dominirali su Italija, Rusija i Brazil. Takmičenje se organizuje i za žene i za muškarce.


FIVB Svjetski kup velikih šampiona u odbojci


Održavanje FIVB Svjetskog kupa velikih šampiona pokrenuo je FIBV 1993. godine. Na ovom događaju učestvuju 6 tima nacija i Japan, koji je stalni domaćin turnira. Ovaj kup ne treba mješati sa Svjetskim prvenstvom i Svjetskom ligom u odbojci.
Prati odbojku, pronađi sva velika takmičenja, bodri nasu reprezentaciju, pronađi najbolje kvote i neka klađenje na odbojku u MeridianBet sportskoj kladionici uvijek bude uspešno, sa dobrom zaradom i još većim zadovoljstvom koje uz nju ide.

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket