Evrovizija Klađenje - MeridianBet Online Kladionica

Mečevi Antepost
Pesma Evrovizije
Pobednik 2024

Evrovizija KlađenjeKlađenje u MeridianBet online kladionici nije uvijek vezano samo za sport. Pored klađenja na sve popularne sportske događaje, u nasoj kladionici postoji mogućnost klađenja i na druge nesportske događaje koji mogu da ti privuku pažnju. Jedan od takvih događaja je upravo Evrovizija odn. Izbor za pesmu Evrovizije. Kako možeš da se kladiš na pjesmu Evrovizije?

MeridianBet online kladionica nudi više mogućnosti za klađenje na ovaj prestižni muzički festival. Pogledaj bogatu ponudu klađenja, preslušaj sve pesme koje učestvuju na takmičenju, pretraži koje pesme su favoriti za pobedu i sam donesi konačnu odluku. Od tvojih procena zavisi da li ćeš uspjeti da pogodiš ko će biti pobjednik Evrovizije i da li ćeš zaraditi novac kladeći se na Evroviziju. Kada se jednom oprobaš u klađenju na pesmu Evrovizije, shvatićeš koliko uzbuđenja sa sobom nosi ovaj godišnji festival i svake sljedeće godine ćeš iznova i iznova pratiti sve tri večeri ovog velelepnog takmičenja.

Od samog otvaranja takmičenja, pa do proglašenja pobjednika na posljednjoj večeri, atmosfera odiše pozitivnom energijom, a adrenalin skače na samom početku bodovanja pesama od strane žirija. Dodaj još jednu dozu uzbuđenja kladeći se na pobjednika prve ili druge večeri, ali i na pobjednika Evrovizije. Neka te evrovizijska euforija drži sva tri dana trajanja festivala. Pored klađenja na Evroviziju kladi se i na sportske specijale. Budi slobodan da pretražiš naš sajt i pronađeš bilo koji događaj koji budeš poželeo da staviš na svoj tiket.

MeridianBet u svojoj ponudi ima najbolje kvote za najpopularnije igre na koje bi poželeo da se kladis kada je pjesma Evrovizije u pitanju. Kladi se na:

 1. Najbolje rangiranu balkansku zemlju na takmičenju
 2. Najbolje rangiranu baltičku zemlju na takmičenju
 3. Najbolje rangiranu nordijsku zemlju na takmičenju
 4. Najboljih pet zemalja u finalu
 5. Pobjednika Evrovizije
 6. Pobjednika prve polufinalne večeri
 7. Pobjednika druge polufinalne večeri
 8. Najbolje tri rangirane zemlje u finalu
 9. Najbolje deset rangirane zemlje u finalu
 10. To ko će doći do finala na prvoj polufinalnoj večeri
 11. To ko će doći do finala na drugoj polufinalnoj večeri


I dalje razmišljaš koja je tvoja igra? Imaš još malo vremena. Odaberi neku od igara koje su u ponudi, a za svaku igru imaš najveću kvotu na teritoriji Bosne i Hercegovine. Kladi se i budno isprati Evroviziju koja može da ti donese vrijedne novčane dobitke.
Registruj se i kladi na takmičenje za pesmu Evrovizije u MeridianBet online kladionici.Šta je Evrovizija?


Evrovizija predstavlja godišnji festival zabavne muzike. To je takmičenje muzičkog karaktera koje se organizuje svake godine. Na festivalu učestvuju predstavnici velikog broja zemalja koje su članice Evropske radiodifuzne unije. Takmičenje je osmišljeno tako da se pjeva uživo i uživo prenosi tako da je potrebna velika koncetracija izvođača da se sve što je planirano i realizuje. Glas, scenski nastup, dobra pjesma - ključni su faktori za oduševljavanje žirija, ali i cjelokupne populacije koja prati i glasa za svoje favorite.Televizijski prenosi Evrovizije


Prvi Eurosong održan je 1956. godine, sa televizijskim i radio prenosom, a i danas se ovo prestižno takmičenje prenosi na nacionalnim televizijama svih zemalja koje učestvuju u takmičenju. Evrovizija je takmičenje sa najdužom tradicijom televizijskog prenosa i važi za najgledaniji program na svijetu koji nije sportskog karakera. Festival se porijed prenosa u Evropi, emituje i na drugim naseljenim kontinentima. Prosječna gledanost takmičenja procjenjuje se na 200 miliona gledalaca.

Pesma Evrovizije je takmičenje koje je 2015. godine ušlo u Ginisovu knjigu rekorda kao godišnje takmičenje koje se najduže emituje na televiziji. Festival je prvi put prenošen uživo preko Youtube kanala 2015. godine, a snimci takmičenja 2021. i 2022. godine postavljeni su na striming servisu Peacock.Uspjesi na takmičenju


Najveći uspjeh na Evroviziji postigla je Irska, koja je čak sedam puta bila pobjednik Evrovizije. Evrovizija je festival koji je mnogim grupama i izvođačima doneo veliku popularnost nakon učešća i utro put večitoj slavi. Selin Dion i grupa Abba postali su međunarodno popularni muzički sastavi nakon pobjede na Evroviziji.

Veliku slavu ovo takmičenje donelo je izvođačima kao što su Toto Kutunjo, Frans Gal, Katarina i Vejvs, Viki Leandros i Moneskin, koju su imali internacionalne hitove. Nekim izvođačima je samo učešće na Evroviziji donelo početak brilijantnih karijera. U takve izvođače ubrajaju se:

 • Hulio Iglesijas
 • Olivija Njuton Džon
 • Domeniko Modunjo
 • Nana Muskuri
 • Klif Ričard
 • Lara Fabian
 • Zdravko Čolić


Ovo su samo neki od izvođača kojima je Evrovizija donela veliku popularnost. Kada se učestvuje u jednom ovakvom prestižnom takmičenju, glas, pokret, scenski nastup, komunikacija sa publikom i želja za pobjedom uvijek budu na visokom nivou. Zato se i samo učešće na Evroviziji smatra velikim uspehom određenog izvođača ili muzičke grupe.Eurovizija - Istorija


Eurovizija je nastala kao potreba da se unaprijedi saradnja između evropskih zemalja nakon Drugog svjetskog rata. Riječ “Evrovizija” prvi put je upotrijebio britanski novinar Džordž Kampi 1951. godine. EBU komitet formiran je 1955. godine sa ciljem da istraži saradnju među mogućim emiterima i u oktobru iste godine pristaje na organizovanje takmičenja pod nazivom Velika nagrada Evrope.

Švajcarska je bila domaćin prvog takmičenja na proljeće 1956. godine u Luganu. Prvo takmičenje organizovano je među sedam zemalja (Francuska, SR Njemačka, Italija, Holandija, Luksemburg, Belgija i Švajcarska) koje su imale po dva predstavnika. Pobjednik prvog festivala bila je zemlja domaćina - Švajcarska sa pjesmom Refren u izvedbi Lis Asije. Na bini je proglašen pobjednik, a glasanje je izvršeno iza zatvorenih vrata. Od 1957. koristi se semafor i javno glasanje. Tradicija da zemlja koja pobedi bude domaćin narednog takmičenja počela je od 1958. godine. Sa napretkom tehnologije napredovao je i sam sistem emitovanja festivala Eurovizija.

 • Emitovanje u boji - 1968
 • Satelitsko emitovanje - 1985
 • Strimovanje - 2000
 • Emitovanje na velikom ekranu - 2005
 • Emitovanje u visokoj rezoluciji - 2007


Između 16 i 18 zemalja se redovno takmičilo do 1960-tih godina. Zemlje zapadne Azije i severne Afrike počinju da se takmiče 1970-tih i 1980-tih godina. Od 1994. godine uveden je sistem ispadanja i najgore rangirane zemlje nisu imale pravo da se takmiče. Od 2004. godine uvodi se polufinale takmičenja, a od 2008. godine uvedeno je i drugo polufinalno veče. Australija je prva zemlja koja je 2015. godine pozvana na takmičenje, a nije članica EBU komiteta. Eurovizija se održavala svake godine, sve do 2020. kada nije održana zbog pandemije Korona virusa. Umjesto takmičenja održana je specijalna emisija u kojoj su odlikovane pjesme i izvođači koji bi se takmičili 2020. godine.Top 10 najpopularnijih pjesama svih vremena


U Top 10 najpopularnijih pjesama svih vremena svrstavaju se pobjedničke pjesme Evrovizije od osnivanja samog takmičenja pa sve do danas. U tabeli ispod pogledaj koje su pjesme u pitanju, preslušaj ih i dozvoli da te neke od njih vrate u godine kada su bile najveći hitovi.

Godina Pobjede Pobjednik Zemlja
1. 2009. Aleksander Rybak - Fairtale Norveška
2. 2014. Chonchita Wurst - Rise like a Phoenix Austrija
3. 1976. Brotherhood of men - Save Your Kisses for Me Ujedinjeno Kraljevstvo
4. 2006. Lordi - Hard Rock Hallelujah Finska
5. 2012. Loreen - Euphoria Švedska
6. 1994. Paul Harrington & Charlie McGettigan - Rock’n’Roll Kids Irska
7. 2013. Emmelie De Forest - Only Teardrops Danska
8. 1988. Celine Dion - Ne Partez Pas Sans Moi Švajcarska
9. 1974. ABBA - Waterloo Švedska
10. 1962. Isabelle Aubret - Un Premier Amour Francuska
Evrovizija finale


Evrovizija finale predstavlja posljednje, treće veče muzičkog festivala Evrovizije. Obično se za evrovizijsku nedelju uzima jedna nedelja u maju. Prvo polufinalno veče održava se u utorak, a drugo u četvrtak. Po deset pesama sa svake polufinalne večeri, koje su glasanjem publike i žirija pokupile najveći broj glasova, učestvuju u finalu Evrovizije, koje se održava u prolećno subotnje veče, po srednjeevropskom vremenu od 21h.

Evrovizija finale je krajnji muzički događaj festivala. Izvođači pesama koji su prošli u finale, pevaju svoje pesme uživo. Njima se priključuje pet zemalja koje imaju automatski prolaz u finale, tačnije, ne nastupaju ni na jednoj od polufinalnih večeri. U pitanju su Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Njemačka, Španija i Italija tzv. Velika petorka.

Publika glasa, kao i članovi stručnog žirija koji se iz svake zemlje koja učestvuje direktno uključuju u program, poslije izvođenja numera. Postoji tačno određeno vrijeme kada su otvorene linije za glasanje. Voditelji najavljuju početak glasanja i zatvaraju isto. Na glasove žirija dodaju se glasovi publike. Uzbuđenje koje svaki čovek osjeti prilikom glasanja i praćenja broja osvojenih bodova svake numere je neprocenljivo. U pauzi između muzičkog nastupa i zaustavljanja glasanja, zemlja koja je domaćin organizuje poseban muzički nastup, tako da je cijelo veče u znaku pjesme. Kada se saberu glasovi publike i glasovi žirija dobija se pobjednik Evrovizije. Repriznim izvođenjem pobjedničke pjesme završava se festival kao i njegov televizijski prenos.Nagrada Evrovizije


Najveća nagrada koju dobija pobjednik Evrovizije jeste popularnost svijetskih razmera. Pored popularnosti koju pobjednik uživa od trenutka proglašenja, izvođač koji pobedi na takmičenju Evrovizije dobija stakleni trofej koji podiže na sceni, a trijumfalno podizanje pehara propraćeno je uvijek snažnim ovacijama publike, vatrometima i drugim vizuelnim efektima scene. To je zaista jedan veliki momenat slave koji pobjednici uživaju i rado ga se sjećaju godinama unazad.

Pored staklenog trofeja, izvođač koji je svojom pjesmom, glasom i scenskim nastupom osvojio srce publike dobija poziv da se u njegovoj zemlji organizuje naredno takmičenje Evrovizije. To je još jedan od razloga zbog čega se predstavnici svih zemalja trude da baš oni odnesu pobedu i svojoj državi pruže tu čast da sljedeće godine bude domaćin najgledanijeg muzičkog takmičenja. Kada si pročitao sve najbitnije informacije o takmičenju i samom klađenju na njega, ne postoji razlog da se ne pokreneš i okušaš svoju sreću u klađenju na Evroviziju u MeridianBet online kladionici. MeridianBet te još jednom poziva da odabereš najbolje kvote, kladiš se na pesme Evrovizije i sa još većom dozom uzbuđenja pratiš muzičke nastupe i proglašenje ovogodišnjeg pobednika Eurosonga.

Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket