Svijetski Biciklizam klađenje

Mečevi Antepost
Biciklizam Muškarci

Najpoznatije biciklističke trke

Biciklističke trke popularne su širom svijeta - najviše u Evropi.


Francuska, Španija, Italija, Danska, Nemačka, Holandija su zemlje koje se mogu pohvaliti najvećoj posvijećenosti biciklizmu i najboljim biciklističkim trkama.


Najprestižnije profesionalno biciklističko takmičenje su Grand Tur Trke i sačinjene od tri etapne trke:


  • Tur de Frans

  • Điro d’Italia

  • Vuelta a Espanja


Najprestižnija, najpopularnija i najpoznatija biciklistička trka na svijetu

Tur de Frans - prva biciklistička trka na ovom takmičenju održana je 1903. godine i od tada se vozi svake godine u julu mesecu u Francuskoj ili zemljama okruženja (sa prekidima za vrijeme Prvog i Drugog svijetskog rata). 


Osim Francuske ovo takmičenje se održava u: Nemačkoj, Belgiji, Holandiji, Švajcarskoj, Luksemburgu, Španiji, Irskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Monaku.

 

Rute Tur de Frans različite su iz godine u godinu. Trka se vozi u Alpe i Pirineje, a završetak svake trke kao i Tura tradicionalno se održava na Jelisejskim poljima u Parizu, uz litre i litre pobjedničkog šampanjca. 

 

Tur de Frans ima 21 etapu takmičenja i 2 dana odmora.

 

Staza je duga preko 3 500 km.

 

Najstarije i glavno takmičenje Tur de Frans je generalni plasman za koje se dodjeljuje žuta majica. 

 

Pobjednik generalnog plasmana je i pobjednik ove bickilističke trke.

Drugo svijetsko najprestižnije i najpraćenije takmičenje u biciklizmu

Điro d’Italija - takmičenje koje se održava svake godine počevši od 1909. godine. Trka se održava sredinom mjeseca maja i početkom juna. 

 

U početku ova trka bila je rezervisana isključivo za Italijane, ni jedna druga zemlja nije mogla da učestvuje na ovom takmičenju. Sa porastom popularnosi ovog događaja, situacija se menja i učjesnicima iz svih zemalja dozvoljeno je takmičenje na ovom daleko čuvenom i propraćenom takmičenju.

 

Po prvi put Điro je izašao van Italije 1920. godine kada je ruta prolazila kroz Švajcarsku i po prvi put 2018. godine trka se održala u Izraelu, što je ujedno i prvi put da se Điro d’Italija održava van Evrope.

 

Trka se sastoji od dvadeset jedne etape takmičenja i dva dana odmora.

 

Za pobjednika trke je rezervisana roze majica.

 

Pobjednik biciklističke trke Điro d’Italija na kraju takmičenja dobija glavnu nagradu - trofej Senca Fajn. 

 

Najmlađa i najvažnija biciklisticka trka u svjetu

Vuelta a Espanja - trka koja se održava svake godine od 1935. godine. Na početku Vuelta a Espanja se održavala u proleće, a zadnjih godina krajem leta.

 

Vuelta a Espanja se obično održava u Španiji, ali povrjemeno prolazi i kroz druge zemlje Evrope.

 

Prvi put 2009. godine trka se održala van Pirinejskog poluostrva, u Asenu (Holandija).

 

Dužina staze je 3 000 km, a biciklistička trka traje tri nedelje i sastoji se iz 20 etapa, trasa se mjenja iz godine u godinu, a tradicionalni završetak trke uvijek je u Madridu.

 

Za pobjednika trke rezervisana je crvena majica.

 

Najuspiješniji biciklisti najpoznatijih i najprestižnijih trka

Ovi momci su ujedno i tri puta krunisani kraljevi biciklizma, odnosno osvojili su pobjede na sva tri Grand Tour takmičenja.

  1. Edi Merks - Biciklista čija dostignuća do danas nisu nadmašena i najuspješniji biciklista svih vrijemena.


Osvojio je jedanaest Grand Tur trka, ukupno pet pobjeda Điro d’Italija, Tur de Frans- takođe pet pobjeda, Vuelta a Espanija – jedna pobjeda.

 

 Profesionalnim biciklizmom se bavio od 1965-1978. godine.

  1. Bernar Ino - Jedan od najtrofejnijih i najuspiješnijih biciklista svih vrijemena.


Ostvario je preko 200 pobjeda u dvanaest godina svoje karijere. Jedan je od pet biciklista koji su osvojili sve tri Grand Tur trke i odnijeo je 10 pobjeda sa ovog takmičenja.

 

Frans de Tur je osvojio pet puta, odnijeo je tri pobjede sa trke Điro d’Italija i dva trofeja sa trke Vuelta a Espanija. 

  1. Žak Anktil - u svojoj blistavoj karijeri 1934 – 1987. francuz je imao mnogobrojne pobjede na razlicitim takmičenjima, sa Grand Tur trka je ponio 8 pobjeda.

Francuski biciklista osvojio je pet pobjeda Frans de Tur, dvije pobjede Điro d’Italija i jednu pobjedu Vuelta a Espanija.

      5.  Alberto Kontador - 2008. godine Alberto je osvojio Vuelta a Espanja i Điro d’Italije i te godine postao prvi Španac koji je poneo sve tri Grand tur titule. 

 

          Španac je osvojio ukupno sedam pobjeda.

Naša ponuda - tvoja dominacija

Za tebe smo obezbjedili praćenje utakmica i uživo klađenje za sve najpraćenije i najpopularnije sportove kao što su fudbal, košarka, tenis, stoni tenis, rukomet, hokej na ledu.


U svakom trijenutku Meridianbet je uz tebe, bilo da su ti potrijebne statistike proteklih utakmica, kutak za praćenje rezultata i utakmica uživo kao i najbolje i nadprosječne kvote. 


Osim klađenja uživo i klađenja na sve utakmice koje postoje u svijetu, možes uživati u raznim specijalima, virtualnim sportovima, online kazinu.


Meridianbet - kladionica po tvojoj mjeri

Oprobaj svoje umjeće uz našu raznovrsnu ponudu.


Kladi se uz najbolje kvote i obezbjedi siguran dobitak. 


Registruj se odmah, kladi se na najuzbudljivije mečeve uz bonuse koji su krojeni baš po tvojoj mjeri. 


Vrh strane
Tiket
Status tiketa
Proveri tiket