Rugby Union betting

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Rugby Union
Final score
1
X
2
Final score
1
X
2
Double chance
1 or X
1 or 2
X or 2
Draw No Bet
1
2
Handicap
1
HD
2
Handicap
1
HD
2
1st half - Handicap
1
HD
2
USA - USA Major League Rugby
00:00
18.06
Chicago Hounds
San Diego Legion
2.75
23
1.51
1.84
4.5
1.90

Ragbi


Ragbi predstavlja ekipni sport koji se razvio od fudbala. Dvije najpoznatije varijante ragbija su Ragbi unija odn. Ragbi 15 i Ragbi liga odn. Ragbi 13. 


Ragbi unija važi za najpopularniju verziju ragbija. Interesantan je podatak da je prema gledanosti ekipni sport Ragbi 15 na trećem mjestu u svijetu. Prvo i drugo mjesto zauzimaju fudbal i košarka.


S tim u vezi, Ragbi svjetsko prvenstvo je i treći najpopularniji sportski događaj na svijetu. Ispred njega su samo Ljetnje olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo u fudbalu.


Da je ragbi jako popularan sport u svijetu pokazuju nam podaci prema kojima vidimo da je Ragbi 15 zastupljen u čak 117 zemalja koje su članice Ujedinjenih nacija, ali i u 19 evropskih zemalja.


Ragbi 15 igra se na pravougaonom, travnatom terenu. Dvije ekipe od po 15 igrača trude se sakupiti više poena od protivničke ekipe i na taj način pobijediti.


MeridianBet sportska kladionica poziva te da se kladiš na sve ragbi događaje. U našoj sportskoj ponudi ćeš pronaći sve što te bude interesovalo, a tiče se ragbija. Bilo da su u pitanju utakmice Ragbi unije ili Ragbi lige, pogledaj sve što te interesuje i pronađi događaje koji ti mogu donijeti novčanu dobit.


Pogledaj bogatu ponudu igara sa najboljim kvotama na teritoriji Bosne i Hercegovine, mudro promisli koja ragbi BiH ekipa bi mogla da odnese pobjedu, iskombinuj nekoliko utakmica i u zavisnosti od uplate i kvote koju budeš napravio, očekuj potencijalni dobitak.


Kada jednom probaš, klađenje na Ragbi 15 postaće dio tvoje svakodnevne rutine i stalno ćeš svoje slobodno vrijeme koristiti za sastavljanje dobitničkih tiketa.


Pored klađenja na utakmice Ragbi 15, kladi se i na utakmice Ragbi lige. Možeš da odabereš najbolje kvote za ragbi australijsku Nacionalnu ligu, englesku Superligu, evropski Challenge Cup, svijetski Kup ragbi lige. Sve se nalazi na samo par klikova od tebe, stoga prati ragbi mečeve i svoju procjenu utakmica lepo unovči u MeridianBet sportskoj kladionici.


MeridianBet je za tebe pripremio i statistiku za sve popularne sportove, pa i za ragbi. Statistika ti može pomoći da propratiš sve prethodne rezultate, međusobne skorove, sastave timova i na osnovu tih podataka sastaviš tiket koji će te dovesti do novčane dobiti.


Pored klasičnog klađenja na ragbi, u našoj ponudi ćeš imati mogućnost klađenja uživo. To je poseban vid klađenja kod koga nije potrebno da žuriš do kladionice kako bi uplatio tiket prije početka meča. Ostavi novac na svom računu, isprati određenu utakmicu do nekog vremena, procijeni koji tim bi mogao da pobjedi i brzo zaradi kladeći se uživo na ragbi utakmice.


Registruj se, uplati sredstva i uživaj u klađenju na ragbi u sportskoj kladionici MeridianBet.


Ragbi pravila


Ragbi pravila podrazumijevaju pravila po kojima se odvija jedna ragbi utakmica. Cilj ragbi igre je da se ovalna lopta prenese u protivnički esej prostor i na taj način ostvari poen. Pobjedu odnosi ekipa koja ostvari više poena. Jedan od načina prikupljanja poena je esej koji se postiže kada se lopta spusti iza protivničkog gola. Postizanje eseja ekipi donosi 5 bodova. Transformacija je drugi način postizanja gola, a ostvaruje se onda kada se nogom prebaci lopta iza gola, u prostor koji je predviđen za to. Postoje tri načina koja podrazumijevaju ragbi pravila da se postigne takav poen:


  1. Drop gol koji vrijedi 3 poena. Postiže se onda kada se lopta ispusti iz ruku, dotakne podlogu i onda nogom prebaci iza protivničkog gol prostora.

  2. Penal se postiže posle prekršaja koji napravi protivnička ekipa i nosi 3 boda.

  3. Pretvaranje također nosi 3 boda. Omogućuje se nakon uspješnog polaganja - eseja.


Utakmica se odvija tako što napad ekipe koja ima loptu u rukama kreće ka protivničkom prostoru. Protivnička ekipa treba da ga zaustavi. Kada se to desi i on bude oboren, igrač mora da doda loptu svojim saigračima ili da je ostavi na tlo i onda se svi za nju bore. Lopta se dodaje samo rukama unazad, napred se samo šutira nogom. Utakmice su brze i igrači su fizički jaki, tako da se takva igra odvija sve dok sudije ne dodijele neku kaznu. Ragbi pravila podrazumijevaju i kaznu koja zavisi od jačine prekršaja koji se napravi. U zaleđu se nalazi igrač ekipe koja ima loptu, a on se nalazi ispred igrača sa loptom. U tom slučaju on se mora vratiti iza njega.


Ako lopta izađe u aut, talonar je vraća tako što je baca na liniju i svi igrači se bore za nju. To je tzv. lajn-aut.


Najčešći način ostvarivanja poena je esej i ako se on postigne, ekipi koja ga je ostvarila dodjeljuje se pretvaranje, koje pored 5 ostvarenih bodova postizanjem eseja, može donijeti još dva boda. 


Ragbi utakmica


Ragbi utakmica podrazumijeva meč između dva ragbi tima, koji se igra na terenu posebno opremljenom za ovaj sport.

Ragbi trajanje utakmice


Ragbi trajanje utakmice je tačno određeno.


Ragbi trajanje utakmice podrazumijeva vrijeme trajanja jedne ragbi utakmice. Ragbi utakmica igra se 80 minuta i to u dva poluvremena. Svako od dva poluvremena igra se po 40 minuta. Mogući produžetak utakmice određuje sudija na osnovu vremena koje je potrošeno za ukazivanje pomoći povređenim igračima. 


Ragbi trajanje utakmice ne može proteći bez jednog glavnog i dvojice pomoćnih sudija, a kod većine profesionalnih sudija prisutran je i video-sudija, koji se koristi televizorom pri suđenju, slično var sobi u fudbalu. 


Ragbi teren


Teren za ragbi je pravougaonog oblika. Dugačak je 100m, a širok 70m. Gol prostor je tako osmišljen da ne prelazi 22m po dužini. Teren je označen linijama, koje jasno odvajaju polja za igru.


Ragbi lopta


Lopta za ragbi je uvijek jajastog oblika i koristi se za sve vrste ragbija. Uglavnom je tamno braon ili narandzaste boje.


Ragbi broj igrača


Ragbi utakmicu igraju dva tima od po 15 igrača, tako da se na terenu nalazi tridesetoro igrača, ali i sudije koje prate utakmicu i koje odlučuju o ispravnosti poteza igrača na njoj.


Ragbi svjetsko prvenstvoRagbi svjetsko prvenstvo je sportski događaj koji se odvija svake četvrte godine od 1987. Ragbi svjetsko prvenstvo je najvažnije međunarodno Ragbi 15 takmičenje. U tabeli koja slijedi pogledaj koji tim je i koliko puta osvajao Ragbi svjetsko prvenstvo od početka organizovanja ovog takmičenja do danas.Godina

Pobjednik

Drugoplasirani

Rezultat

1987.

Novi Zeland

Francuska

29:9

1991.

Australija

Engleska

12:6

1995.

Južna Afrika

Novi Zeland 

15:12

1999.

Australija

Francuska

35:12

2003.

Engleska

Australija

20:17

2007.

Južna Afrika

Engleska

15:6

2011.

Novi Zeland 

Francuska

8:7

2015.

Novi Zeland

Australija

34:17

2019.

Južna Afrika

Engleska 

32:12


S nestrpljenjem očekujemo Svjetsko prvenstvo u ragbiju koje će se održati u Francuskoj 2023. godine.


Ragbi Svjetski prvaci


Ragbi svjetski prvaci su državni ragbi timovi koji su najviše puta do sada osvojili medalje na Svjetskom prvenstvu u ragbiju.


  • Novi Zeland

  • Južnoafrička republika

  • Australija

  • Engleska

  • Francuska


Novi ZelandRagbi unija reprezentacija Novog Zelanda je najtrofejnija reprezentacija na Svjetskom ragbi prvenstvu, pa s pravom i nose titulu ragbi svjetski prvaci. Ovaj nacionalni ragbi tim Novog Zelanda osvojio je 3 zlatne, 1 srebrnu i 3 bronzane medalje na ovom prestižnom takmičenju i sa 7 medalja predstavlja najtrofejniji tim na Svjetskom prvenstvu u ragbiju.


Južnoafrička republikaRagbi unija reprezentacija Južnoafričke republike važi za jednu od najvećih supersila u ragbiju. Na Svjetskom ragbi prvenstvu ova ekipa osvojila je 3 zlatne i 2 bronzane medalje i sa 5 osvojenih medalja nalazi se na drugom mjestu po učinku u ovom takmičenju. Ragbi svjetski prvaci - definitivno je naziv koji odgovara ovoj reprezentaciji.


AustralijaAustraliju na takmičenjima predstavlja Ragbi unija reprezentacija Australije. Ovaj sastav je na Svjetskom prvenstvu u ragbiju osvojila 2 zlatne, 2 srebrne i jednu bronzanu medalju. Borbena ekipa želi još koje zlato, a da li će 2023. godina biti za Australiju uspješna ostaje nam da vidimo.


EngleskaEnglesku u Ragbi unija takmičenjima predstavlja Ragbi unija reprezentacija Engleske. Kako su Englezi izmislili ragbi imaju dosta evropskih medalja. Na Svjetskom ragbi takmičenju osvojili su 1 zlatnu i 3 srebrne medalje. Željni su dokazivanja i osvajanja još koje, a s obzirom na potencijal koji posjeduju to je veoma moguće.


FrancuskaRagbi unija reprezentacija Francuske je ragbi tim koji nastupa za Francusku. Ragbi svjetsko prvenstvo za ovaj sastav nije bilo takmičenje na kojem su osvojili zlato. Od medalja pokupili su 3 srebrne i jednu bronzanu medalju, ali upravo to zlato koje im izmiče je razlog da se 2023. godine još jače bore za njega.


Ragbi reprezentacija BiH


Ragbi reprezentacija BiH je reprezentacija Bosne i Hercegovine koja učestvuje u takmičenjima ragbija.


Iako ragbi reprezentacija BiH predstavlja tim koji se žestoko bori, njihov učinak na terenu svakim danom je sve bolji i bolji.


Ragbi reprezentacija BiH prvu veomabitnu, istorijsku pobedu odnela je protiv Mađarske 2000. godine. rezultatom 13:2, a najveći poraz nanela je Sloveniji 2014. godine pobedivši je sa 77:5.


Ragbi BiH


Ragbi BiH predstavlja sport koji je u Bosni i Hercegovini jako cijenjen i na čijoj popularizaciji se uveliko radi i danas.


Kada si pročitao sve ove zanimljivosti, pogledaj najbolje kvote i najobimniju ponudu igara i kladi se na baš sve mečeve Ragbi unije. MeridianBet je tu da te u tome uvijek podrži i pruži ti mogućnost za osvajanje velikih novčanih dobitaka.

Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket