Ice Hockey betting

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Ice Hockey
Final Score
1
X
2
Final Score
1
X
2
Double chance
1 or X
1 or 2
X or 2
Winner (incl. OT & PK)
1
2
Total goals 4.5
Under
O/U
Over
Total goals 4.5
Under
O/U
Over
Total goals 5.5
Under
O/U
Over
Total Goals 6.5
Under
O/U
Over
1st period - total
Under
O/U
Over
Handicap
1
HD
2
Handicap
1
HD
2
Handicap (incl. OT & PK)
1
HD
2
World - Friendly Matches
10:00
25.07
Akademiya SKA-Junior Krasnogorsk YOUTH
MHC Krylya Sovetov
3.00
4.10
1.87
3.00
4.5
1.34
1.78
0.5
1.87

Hokej klađenje

Hokej je timski sport koji se razvio u područjima sa hladnom klimom, gdje je bilo moguće pronaći ledene površine koje bi bile pogodne za teren. Danas je zastupljen u velikom broju zemalja.

Igra se na prirodnim ili vještačkim ledenim terenima. U jednoj utakmici učestvuju dvije ekipe od po šest igrača, od kojih je jedan golman. Igrači se kreću po terenu na klizaljkama, koristeći palice za hokej za kontrolu paka, vulkanizirane gumene pločice. Cilj igre je postizanje poena ubacivanjem paka u protivnički gol. Svaki postignuti gol vrijedi jedan bod. Pobjednik je ekipa koja postigne više golova od protivničke ekipe.

Hokej turniri organizuju se u okviru svijetskih prvenstava i olimpijskih igara, a najuspešniji klubovi u ovom sportu su iz Kanade, Rusije, SAD, Finske, Slovačke i Švedske.

Dva najpoznatija klupska takmičenja su Sjevernoamerička nacionalna hokejaška liga (NHL) i Evropska kontinentalna hokejaška liga (KHL).

Hokej na MeridianBet-u je jedan od popularnijih sportova. U našoj bogatoj ponudi ćeš pronaći hokejaške utakmice u okviru raznih takmičenja i biti slobodan se kladiš na njih, bilo kada i bilo gdje.

Kod nas uvijek možeš pronaći sve utakmice najpopularnijih hokejaških takmičenja kao što su američka NHL ligakanadska WHL liga , slovačka EkstraligaNjemačka Del Liga. Upusti se u avanturu najpopularnijeg sporta na ledu i zavoli u hokej u MeridianBet-u.

Hokej klađenje u MeridianBet BiH

Hokej klađenje u sportskoj kladionici MeridianBet - Naša kladionica nudi mogućnost klađenja na sve utakmice najpopularnijih hokejaških liga, uz najbolje kvote u Bosni i Hercegovini.

Odaberi meč na koji želiš da se oprobaš kada je u pitanju hokej klađenje i pronađi igru ​​sa najboljim kvotama. Nudimo veliki izbor igara, a neke od najpopularnijih su:

 1. Konačan ishod (1, X, 2);
 2. Konačan ishod i golovi - više ili manje od ponuđene margine;
 3. Pobjeda s razlikom;
 4. Tačan rezultat utakmice;
 5. Domaćin više ili manje golova sa ponuđene margine;
 6. Gosti manje ili više golova sa ponuđene margine;
 7. Ukupan broj golova veći ili manji od ponuđene margine;
 8. Oba tima postižu ili ne postižu gol na utakmici;
 9. Pobjeda sa hendikepom;
 10. Koja ekipa postiže prvi, a koja zadnji gol.

Ovo su samo neke od najpopularnijih igara. Prouči ih sve i pronađi one koje će ti omogućiti osvajanje novca na hokejaškim utakmicama.

Ako voliš da gledaš hokejaške utakmice i predviđaš šta će se dalje dogoditi na meču koji je u toku, MeridianBet ti nudi mogućnost klađenja uživo. Ako vjeruješ u svoj hokejaški tim iako on gubi, gledaj njegovu igru, predviđaj da li će biti neriješeno ili će možda čak on doći i do pobjede. Pronađi igru ​​koju želiš sa najboljim kvotama i dođi do novčanog dobitka.

MeridianBet je za tebe pripremio statistiku za sve sportove, uključujući i hokej na ledu. Klađenje na hokej nikada nije bilo tako zanimljivo, ako se uzme u obzir da možeš pratiti sve prethodne rezultate utakmica i pronaći sve bitne informacije o sastavima timova i njihovoj igri. Sve je to na samo nekoliko klikova od tebe, zato iskoristi sve što MeridianBet nudi, sastavi tiket i dopusti da ti tvoje vještine klađenja donesu novac koji priželjkuješ.

Hokej na ledu rezultati

Prati sve rezultate hokeja na ledu u MeridianBet online kladionici i budi uvijek u toku što se tiče svih dešavanja ovog sporta na ledu.

Današnji rezultati utakmica

Pod praćenjem rezultata smatra se i praćenje današnjih rezultata svih utakmica koje se igraju ili su u toku. Ne dozvoli da ti znanje o hokeju i utakmicama izmiče, već uvijek budi spreman za klađenje i nove pobjede.

Jučerašnji rezultati hokej

Uvijek pogledaj i jučerašnje rezultate u hokeju, isprati sve što te interesuje, sve što se tiče timova, pogodaka i neka tvoje klađenje danas bude uspješno.

Hokej na ledu - Istorija

Sportski hokej na ledu razvio se iz jednostavnih igara sa štapom i loptom koje su se igrale u 18. i 19. veku prvenstveno u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj. Pretpostavlja se da je preteča hokeja srednjovjekovna igra poznata kao bendi.

Igra hohej na ledu je doneta u Sjevernu Ameriku i razvijeno je nekoliko sličnih igara prilagođenih zimskim uvjetima. Igra bendi se proširila iz Londona na cijeli kontinent, a britanski vojnici koji su bili u istočnoj Kanadi donijeli su je na sjevernoamerički kontinent 1950-ih i 1960-ih. Bilo je i drugih igara na klizaljkama, prije nego se razvio hokej na ledu.

S evolucijom hokeja i pojavom posebnih pravila za ovaj sport, ustanovljeno je da se pravila igre bendi dosta razlikuju od pravila za hokej na ledu.

Hokej - Porijeklo imena

Prvi poznati pomen riječi hokej poznat je iz 1363. godine, na osnovu liste zabranjenih igara, koju je objavio kralj Edvard III, dok su osnove hokeja objavljene u spisima Williama Pierre le Coca mnogo kasnije - 1799. godine.

Sport hokej se prvi put spominje kao sport u knjizi Richarda Johnsona 1772.

Prema Hokejaškom savezu za sport hokej, naziv dolazi od švedskog izraza puc i irskog izraza poc, što znači udariti ili zadati udarac.

Razvoj hokeja na ledu

Prva utakmica modernog hokeja na ledu odigrana je 3. marta 1875. godine u Montrealu. Tom prilikom umjesto paka korištena je drvena pločica, teren nije ograđen, a umjesto golova postavljene su dvije stative na udaljenosti od 1,9 metara. Obje ekipe imale su po 9 igrača na terenu.

Ubrzo su osnovana dva hokejaška kluba. Godine 1883. u Montrealu je održano takmičenje u hokeju na ledu u sklopu zimskog festivala. Ubrzo nakon toga, 1886. godine, organizovana je Američka Kanadska hokejaška asocijacija od strane ekipa koje su učestvovale na Zimskim igrama.

Postoje pretpostavke da je prva hokejaška utakmica u Evropi odigrana u Švicarskoj 1885. godine, ali ne postoje dokumenti koji bi potvrdili ovu pretpostavku.

Guverner Kanade Lord Stenli napravio je trofej za pobednički tim u hokeju na ledu i on je imao oblik posude sa ukrasima. Trofej je prvi put dodijeljen 1893. godine i postao je poznat kao Stanley Cup. Takav trofej se danas dodjeljuje pobjedniku NHL lige.

Do 1893. osnivaju se klubovi i organizuju takmičenja širom Montreala, ali i širom Kanade. Uvedena su nova pravila koja uključuju štitnike za koljena, postavlja se mreža na golove, a postaje poznat izraz "lijevi i desni defanzivac".

Prva utakmica u Sjedinjenim Državama održana je 1893. godine, a tri godine kasnije osnovana je Amaterska američka hokejaška liga.

Međunarodna hokejaška liga osnovana je 1903. godine, a sredinom 20. stoljeća prerasta u Međunarodnu hokejašku federaciju.

Hokej kao profesionalni sport

Prvi znaci hokeja kao profesionalnog sporta pojavili su se u Kanadi i Sjedinjenim Državama početkom 20. stoljeća. Hokejaška liga Zapadne Pensilvanije bila je prva liga koja je počela da plaća svoje igrače, a 1904. postala je Međunarodna hokejaška profesionalna liga.

Nacionalna hokejaška asocijacija osnovana je 1910. godine u Montrealu i uvela je neka nova pravila (na primjer, podijelila je trajanje igre na trećine od po 20 minuta), a zatim prerasla u Nacionalnu hokejašku ligu (NHL).

Što se Evrope tiče, najstarija hokejaška liga je švajcarska A liga, osnovana 1916. godine. Druga najjača i najvažnija liga je Kontinentalna hokejaška liga (KHL).

Hokej na ledu u Jugoslaviji

Prva utakmica hokeja na ledu odigrana je 1919. u Zagrebu, a u Ljubljani 1929. godine.

Prvo klizalište u Beogradu otvoreno je 1936. godine na Tašmajdanu. Godine 1938. renovirani su teniski tereni i izgrađen je hokejaški teren po međunarodnim standardima. Klizački savez Srbije osnovan je 1940. godine, a iste godine u Beogradu je održan prvi hokejaški turnir.

Klizališta sa veštačkim ledom otvarana su širom Jugoslavije od 1961. godine.

Hokejaške utakmice na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu odigrane su u dvoranama Zetra i Skenderija.

Stanley Cup 2024

Finale za Stenli kup 2024, vrhunac NHL sezone 2023/24, očekuje se s velikim nestrpljenjem. Nakon uzbudljivih plej-of serija, dva najbolja tima će se boriti za prestižni trofej u junu 2024. godine. Mesto održavanja finalnih mečeva će zavisiti od plasmana timova tokom regularnog dela sezone, sa prednošću domaćeg terena za ekipu sa boljim učinkom. Stenli kup, simbol vrhunskog dostignuća u profesionalnom hokeju, privlači pažnju ljubitelja sporta širom sveta, obećavajući spektakl pun strasti, talenta i nezaboravnih trenutaka.

Dvoranski hokej

Dvoranski hokej je varijanta hokeja na travi. U dvoranskom hokeju, slično hokeju na travi ili hokeju na ledu, dvije ekipe od po 6 igrača, od kojih je jedan golman, bore se da ubace loptu u protivnički gol i tako dođu do pobjede.

Dvoranski hokej igra se u zatvorenim salama, na tvrdoj podlozi, teren je okružen čvrstim barijerama od kojih se lopta odbija i ostaje u igri.

Dvoranski hokej se igra na državnim i međunarodnim prvenstvima. Prvo svjetsko prvenstvo u hokeju u dvorani održano je 2003. godine.

Teren je izrađen od sintetičkog materijala ili drveta i ima dužinu od 36 do 44 metra i širinu od 18 do 22 metra. Podijeljen je srednjom linijom, slično rukometnom igralištu.

Polukrug za gađanje udaljen je 9 metara od stativa. Kada lopta pređe krajnju liniju, igra se nastavlja bez obzira na to ko je od igrača s njom zadnji put imao kontakt.

Golovi su visoki 2 metra, široki 3 metra i duboki najmanje 1 metar.

U slučaju neriješenog rezultata, timovi igraju do dva produžetka od po 5 minuta kako bi postigli gol i odnijeli pobijedu.

Hokej na ledu koliko traje utakmica

Utakmica u hokeju na ledu traje 60 minuta igre. Utakmica je podijeljena na tri trećine od po 20 minuta, uz pauzu od 15 minuta između svake trećine.

Hokej na ledu pravila

Hokej pravila podrazumijevaju igranje na klizalištu - dva tima od po šest igrača. Jedan tim čini 20 igrača, ali su ostali u rezervi. Utakmica je podijeljena u tri dijela i svaki traje 20 minuta. Pauza između trećina je 15 minuta. Utakmica može trajati dosta dugo zbog raznih prekida u igri.

Promjena stranih timova u NHL-u dolazi nakon prve i druge trećine, a u međunarodnim ligama, pored promjene strana nakon prve i druge trećine, strana se mijenja nakon prvih 10 minuta posljednje trećine.

Ako je na kraju utakmice neriješeno, produžeci se igraju dvadeset minuta, s tim da se igra prekida čim ekipa postigne gol.

Tokom igre igrač ga mora pustiti da ponovo uđe u ofanzivnu zonu, pa tek onda krenuti za njim. Zaleđem se smatra prelazak igrača preko plave ofanzivne linije prije nego što pak stigne do njega.

Kazne za prekršaje tokom utakmice određuju sudije, a mogu trajati dva minuta i više, sve zavisi od intenziteta prekršaja.

Hokej kladionica pravila

MeridianBet sportska kladionica ima jasno definisana hokej kladionica pravila za klađenje na sport hokej . Neka od hokej kladionica pravila navedena su u nastavku teksta.

 1. Konačan ishod 1 - pobjeda domaćina;
 2. Konačan ishod 2 - pobjeda gostiju;
 3. Konačan ishod X - neriješeno;
 4. Golovi 0-5 - 5 ili manje golova po utakmici;
 5. Golovi 6+ - šest ili više golova po utakmici;
 6. Pobjednik 1 - domaćin pobjeđuje prije ili nakon produžetka;
 7. Pobjednik 2 - gost pobjeđuje prije ili poslije produžetka;
 8. Draw no bet D1 - pobjeda domaćina, a u slučaju nerešenog rezultata računa se kvota 1;
 9. Draw no bet D2 - pobjeda gostiju, au slučaju nerešenog rezultata računa se kvota 1;
 10. Par - paran broj golova postignutih golova na utakmici ili 0:0;
 11. Nepar - neparan broj golova postignutih na utakmici;
 12. Tačan rezultat 3:2 - utakmica se završava rezultatom 3:2.

Ovo je samo dio hokej kladionica pravila klađenja na hokej, za sva detaljna uputstva klikni na pomoć i pogledajte sve što te interesuje. Saznaj više o svim pravilima igre, zabavi se i zaradi novac kladeći se na hokej u MeridianBet sportskoj kladionici.

Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket