Top leagues
Sports

Mali Fudbal Klađenje i Kvote - Kladionica MeridianBet

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Futsal
Final Score
1
X
2
Final Score
1
X
2
Total
Under
O/U
Over
Total
Under
O/U
Over
Handicap Goals
H1
HD
H2
Handicap Goals
H1
HD
H2
World - Copa America Futsal Women
23:00
26.09
Colombia (Wom)
Uruguay (Wom)
1.07
11
17
1.95
5.5
1.75
1.48
-2.5
2.45

Mali fudbal - Klađenje u MeridianBet-u


Mali fudbal naziva se još i futsal. Predstavlja posebnu, mini verziju fudbala, koja se igra u dvorani. Za mali fudbal karakteristična je igra od dvije ekipe, koje imaju po pet igrača na terenu. Pravila igre se dosta razlikuju od pravila u fudbalu. Najosnovnija razlika je u tome što u futsalu nema ofsajda, lopta slabije podskače zato što je i tvrđa i manja od lopte koja se koristi u igri fudbala.


Mali fudbal je FIFA priznala kao fudbal u dvorani i to je jedini sport priznat od strane FIFE kao dvoranski fudbal.


Svako ko voli da gleda fudbal i uživa u majstorijama velikih fudbalera, sigurno je ispratio i neku utakmicu malog fudbala. Kada već uživaš u gledanju i prognoziranju fudbalskih mečeva, zašto se ne bi oprobao i u klađenju na mali fudbal? Ovakvo klađenje može ti donijeti isto tako veliku dozu uzbuđenja kao i klađenje na fudbal.


Sportska kladionica MeridianBet u svojoj ponudi, pored klađenja na fudbal i druge popularne sportove, nudi mogućnot klađenja i na mali fudbal. Pronađi meč na koji želiš da se kladiš, pronađi igru koja ti odgovara (klađenje na ekipu koja je favorit ili klađenje na ukupno manje ili više golova od ponuđene margine) i najbolje kvote za takvo klađenje biće ispred tebe. Iskombinuj više događaja na jednom tiketu ili odigraj neku “siguricu” i svjedoči velikom novčanom dobitku koji možeš ostvariti kladeći se na mali fudbal u MeridianBet-u.


Da bi tvoje klađenje bilo uspješnije, MeridianBet na svom sajtu ima sportsku statistiku za sve popularne događaje, pa i za futsal. Istraži kakva je forma sastava na koji želiš da se kladiš, koji igrači će biti na terenu, kakav je njihov dosadašnji učinak na utakmicama, da li su favoriti za pobjedu. Kada se dovoljno informišeš o svemu, napravi strategiju za sastavljanje tiketa i sa uzbuđenjem proprati odigrane mečeve.


Ako još uvek nisi probao klađenje uživo, pravo je vrijeme da se oprobaš upravo u ovoj vrsti klađenja. Sa napretkom tehnologije, više ne moraš da uplaćuješ tikete u kladionici. Dovoljno je da budeš registrovan na sajtu MeridianBet-a, uplatiš sredstva i možeš da se kladiš bilo kad i bilo gdje. Proprati neki futsal meč do određenog vremena, odaberi igru koja će ti donijeti lijepe dobitke i uživaj u online klađenju.


Pored klađenja na mali fudbal, možeš da se kladiš na bilo koji sportski događaj iz naše bogate ponude. Kladi se na fudbalamerički fudbalkošarkurukomet ili na bilo koji drugi sport čiji ti događaj privuče pažnju. Istražuj, zabavljaj se i zarađuj u MeridianBet sportskoj kladionici.


Registruj se, uplati sredstva i osjeti veliku dozu uzbuđenja kladeći se na mali fudbal u MeridianBet-u.


Mali fudbal broj igrača


Mali fudbal broj igrača podrazumijeva broj fudbalera koji su na terenu, ali i broj onih koji služe kao zamjene, a u trenutku igranja utakmice se nalaze na klupama i čekaju svoju priliku.


Mali fudbal broj igrača podrazumeva dvije ekipe od po pet igrača, od kojih je jedan golman. Pored pet igrača jedne ekipe koji se nalaze na terenu, na klupi za rezervne igrače nalazi se još sedam fudbalera. Jedna ekipa koja prijavi svoje igrače za igru na jednom turniru, nema prava da mijenja svoj sastav ekipe do kraja turnira.


Izmjene se mogu vršiti onoliko puta koliko trener smatra da je to potrebno. Zamjene igrača vrše se uz odobrenje sudija i bez prekida igre. Igra se prekida samo ukoliko se vrši zamijena golmana kada je u pitanju mali fudbal broj igrača.


Mali fudbal na travi


Mali fudbal igra se i na travnatim površinama, a ne samo u sali. Ovaj vid igre dosta je zastupljen.


Mali fudbal evropsko prvenstvo


Evropsko prvenstvo u malom fudbalu je događaj koji se organizuje pod pokroviteljstvom UEFE. Prvi put je evropsko prvenstvo u malom fudbalu održano 1966. godine i tada je učestvovalo samo 6 reprezentacija, a 2022. - 16. To nam govori o ekspanziji i potražnji ovog sporta.


Mali fudbal taktika


Da bi jedna ekipa bila uspješna, bilo koji sport da je u pitanju, mora da ima posebna znanja iz oblasti sporta kojim se bavi. Mali fudbal taktika je izuzetno bitna za sve igrače na terenu, ali i trenere koji, na već osmišljene taktike u napadu i odbrani, pridodaju još neke svoje, kako bi se sa svojom ekipom izdigli iznad protivničke i došli do pobjede.


Najbolje taktike za mali fudbal


Kada govorimo o najboljim taktikama za mali fudbal, moramo spomenuti da se sve najbolje taktike vezuju za dva pojma:


 • napad

 • odbrana


Taktika u napadu


Mali fudbal taktika podrazumeva sljedeće taktike u napadu:


 • Krilni igrači idu skroz do bočnih linija terena, da bi osigurali maksimalnu širinu i prostor za napad.

 • Kada jedan tim napada, ostali igrači tima ne smiju ostati na istom mjestu duže od 3 sekunde, stalno moraju da se kreću po terenu.

 • Igrač sa loptom se približava protivničkom defanzivcu, a ostali igrači napadačkog tima se udaljavaju od svojih defanzivaca, da bi napravili prostor za dodavanje lopte.

 • Međusobna komunikacija saigrača mora uvijek da postoji. Ako se igrač kreće, a saigrač koji ima loptu ga nije vidio, ne može da mu doda loptu, pa i nema kvalitetnog napada.

 • Bitno je proći protivničkog igrača i dodati loptu svom igraču koji ima bolju poziciju za postizanje gola.

 • Jako je bitno korišćenje elementa prerušavanja, kao i izbjegavanje očiglednih dodavanja, što mali fudbal taktika uvijek podrazumijeva.

 • Napadači izvode različite finte u napadu i cilj je prevariti protivničke igrače.

 • Pasovi koji se dodaju moraju biti čvrsti, kako protivnički igrači ne bi mogli da presretnu loptu ili zatvore prostor ispred igrača kome je upućena lopta.

 • Oprezno se mora dodavati lopta s krila na krilo kada su igrači blizu svog gola, jer protivnički igrači mogu da presretnu tu loptu i dođu do “poklonjenog” gola.

 • Ekipa koja napada najmanje 5 puta dodaje loptu pre šutiranja na gol.

 • Uloga golmana je jako bitna i kada tim vodi i kada gubi. Kada vodi ne treba da inicira brzu igru; kada gubi mora da bude brz i da brzo šalje lopte igračima svog tima.

 • Bekmen nikada ne dribla ako je poslijednji ispred svog gola, jer ako mu protivnik oduzme loptu, velika je vjerovatnoća da će postići gol jer ima situaciju 1 na 1.

 • Napad treba završiti snažnim udarcem jer, u slučaju da golman uhvati loptu, brzo kreće kontranapad, pa je to još jedna mali fudbal taktika kojom se igrači služe.


Taktika u odbrani


Istaknute taktike u odbrani su sljedeće:


 • Igrači u odbrani moraju da se trude da dođu do svake lopte. Njihova je uloga da ukradu loptu, da se svim snagama bore za nju, jer jedino na taj način će biti najbolji defanzivci u timu.

 • Igrači u odbrani moraju biti brzi, da na brzinu uhvate loptu i ne dozvoljavaju protivnicima da razmišljaju. Moraju ih sprečiti i obezbediti svom timu napad.

 • Uvijek mora da gleda u loptu i oči igrača koji je ima u rukama. Mora da proba da zbuni igrača sa loptom i dođe do nje.

 • Međusobna komunikacija saigrača mora uvijek postojati. Ako ove komunikacije nema, teško će se igraču koji napada preuzeti lopta.

 • Treba usmjeriti igrača sa loptom ka krilu, ako krene nazad može se zbuniti i ostati bez lopte.

 • U odbrani nema odmora. Svi igrači se kreću i ometaju protivnika da postigne gol.

 • Svi igrači u odbrani moraju da se brane iza lopte i da komuniciraju međusobno, da bi preuzeli posjed lopte i obezbjedili sebi napad.


Mali fudbal taktika kojih je mnogo podrazumijevaju i one koje još i treneri dodaju, poslije analize igre protivničkog tima. Kada se pronađu slabosti protivničkog tima, od se može pobjediti, ukoliko se osmisli napad koji će rezultovati golom i odbrana koja će spriječiti protivnike da postignu gol.


Kako se igra mali fudbal


Jedno od zaista često postavljanih pitanja jeste upravo ovo: “Kako se igra mali fudbal”?


Mali fudbal igra se u dvoranama, na terenu tvrde podloge, koji je dug 25-42m i širok 15-20m. Jedna utakmica traje 40 minuta. Podijeljena je na dva poluvremena od po 20 minuta, što treba znati kada se priča o tome kako se igra mali fudbal.


Dva tima od po pet igrača startuju na utakmici. Od pet igrača na terenu svake ekipe, jedan je golman. Igra počinje odabirom strana i zvizduk sudijske pištaljke objavljuje početak igre.


Kako se igra mali fudbal -.Cilj igre je postići više golova od protivničke ekipe. Postoje različite tehnike i pravila igre koja se moraju ispoštovati da bi se, iako brza igra, odigralo sa manje prekršaja, a više postignutih golova.


Mali fudbal pravila


Mali fudbal pravila jesu pravila koja su propisana za futsal i koja se moraju ispoštovati kako bi jedna utakmica protekla kako treba i kako bi zaslužniji i bolji tim na kraju zaista i odnio pobjedu. 


Postoje sljedeća mali fudbal pravila:


 1. Igra se sa posebnom vrstom lopte koja je teška od 400-440 grama, pa i slabije odskače. Onda kada bude bačena sa visine od 2m, poslije udarca o podlogu, ne bi trebalo da odskoči manje od 50, a više od 65 cm.

 2. Na terenu je 5 igrača, a na klupi još 7

 3. Na odgovarajućoj strani terena, kod zapisničkog stola, vrše se zamjene igrača i tada se igra ne prekida, osim kada se vrši zamjena golmana

 4. Dvojice sudija nalaze se na terenu

 5. Kazne igrača mogu biti: žuti karton, isključenje iz igre na dva minuta ili crveni karton, što je jako bitno znati kada je mali fudbal pravila posredi

 6. U svakom od dva poluvremena, ukoliko se načini 5 prekršaja, za svaki sljedeći se ekipi nad kojom je izvršen prekršaj dosuđuje slobodan udarac 

 7. Posle 6 prekršaja, ekipa koja ih je napravila nema pravo da postavi živi zid, a slobodan udarac se izvodi na udaljenosti od 9 ili 10 metara

 8. Golman ne smije dobaciti rukama loptu svom igraču koji se nalazi u prostoru od 6 metara oko gola, tek kada igrač izađe iz tog prostora može mu je dobaciti rukama

 9. Dužina gola je 3m, a širina 2m

 10.  Igrači na terenu mogu dodirivati loptu i igrati svim dijelovima tijela, osim rukama.


Kada si pročitao sve zanimljivosti o malom fudbalu, nemaš više razloga da se dvoumiš. Iskoristi sve što je u ponudi, razvij svoju taktiku i neka ti klađenje na mali fudbal i MeridianBet-u postane omiljeni vid sportskog klađenja.

Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket