Coupe de France betting

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Football
Final Score
1
X
2
Final Score
1
X
2
Double Chance
1X
12
X2
Final Score & Total Goals
1&2+
2&2+
1&3+
2&3+
Double chance & total
1X & 2+
12 & 2+
X2 & 2+
Double chance & total
1X & 3+
12 & 3+
X2 & 3+
1st half-1x2
1
X
2
Double Bets
1&2-4
1&2-5
2&2-4
2&2-5
Half T.-Full T.
1-1
X-1
X-2
2-2
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total goals 3.5
Under
O/U
Over
Total goals 1.5
Under
O/U
Over
Total goals I half 1.5
Under
O/U
Over
Goals I Half 0.5
Under
O/U
Over
Multigoals
1-3
2-3
2-4
3-4
Goals Combinations
I1+&II1+
I2+&II1+
I1+&II2+
I 1-3&II 1-3
Highest scoring half
1>
2>
1=2
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score Combinations
I GG
II GG
IGG & IIGG
GG&I2+
1x2-Both teams to score
1 & GG
X & GG
2 & GG
Double chance & both teams to score
1X & GG
12 & GG
X2 & GG
Double Bets
GG&H2+
GG&A2+
GG&2-3
GG&2-4
French - Coupe de France
20:10
13.03
Paris Saint-Germain
OGC Nice
1.42
4.60
6.80
2.06
2.5
1.68
1.91
2.31
3.50

Francuska kup

Francuska kup, poznat i kao Coupe de France, predstavlja jedno od najprestižnijih fudbalskih takmičenja u Francuskoj. Sve što vas o njemu zanima možete pogledati kod nas. A ako hoćete da se kladite, tu smo uvijek za vas. Ostavite svoje opklade i gledajte uživo rezultate dok pratite kako će igrati vaš omiljeni tim kupa u Francuskoj. 

Francuska kup – istorija

Francuska kup ili Coupe de France važi za jedno od najstarijih i najprestižnijih fudbalskih takmičenja u Francuskoj, koje je osnovano u drugoj deceniji 20. vijeka. Francuska kup je veoma brzo postao centralni dio fudbalske kulture u zemlji. Tim uspjehom i svojim postojanjem pružio je priliku timovima iz svih dijelova Francuske, od amaterskih do profesionalnih, da se takmiče za nacionalnu slavu.

Počeci i razvoj Coupe de France

Francuska kup je osnovan 1917. godine i ovaj kup je od samog početka svog osnivanja postao i ostao centralni dio fudbalske kulture u Francuskoj. Kroz godine Coupe de France je postao simbol nacionalnog ponosa i sportskog duha, a ovu titulu nosi i dan danas. 

Najznačajniji trenuci u historiji takmičenja

Mnogi klubovi su ostavili svoj trag u ovom takmičenju. Kroz godine Coupe de France je bio domaćin nekim od najvećih rivalstava u francuskom fudbalu. Dueli između timova poput Paris Saint-Germaina i Olympique Marseillea često su bili vrhunac sezone. Ove utakmice nisu bile samo borba za trofej već i za prestiž, čast i dominaciju u francuskom fudbalu.

Format i struktura takmičenja

Francuska kup ili Coupe de France predstavlja jedinstveno takmičenje koje okuplja klubove iz svih krajeva Francuske, bez obzira na njihovu ligu ili status. Ovo takmičenje je posebno jer pruža priliku manjim, amaterskim klubovima da se takmiče protiv fudbalskih divova i ostvare historijske uspjehe. Sa specifičnim formatom i pravilima Coupe de France donosi uzbuđenje i neizvjesnost u svakom kolu, čineći svaku utakmicu posebnom i nepredvidivom.

Kako se timovi kvalifikuju za Francuski kup

Klubovi iz svih liga u Francuskoj, od amaterskih do profesionalnih, imaju priliku da se takmiče u Coupe de France. Kvalifikacije počinju lokalnim rundama, gdje se timovi bore za mjesto u glavnom žrijebu. Nakon lokalnih rundi kvalifikacije prelaze na regionalni nivo, a zatim i na nacionalni, gdje se najbolji timovi suočavaju u borbi za prestižni trofej.

Specifičnosti i pravila takmičenja

Ono što Coupe de France čini posebnim jeste format koji ima. Za razliku od mnogih drugih kup takmičenja, mečevi se igraju samo jednu rundu, bez prilike za revanš. Ako je rezultat neriješen nakon regularnog vremena trajanja meča, u tom slučaju se igra produžetak. Ukoliko ni tada nema pobjednika, odluka pada u seriji penala, što dodatno povećava uzbuđenje i neizvjesnost svake utakmice.

Francuska – kup i dominacija u njemu

Francuski kup, kao jedno od najprestižnijih fudbalskih takmičenja u Francuskoj, svedok je dominacije pojedinih klubova i pojedinaca koji su ostavili neizbrisiv trag u njegovom bogatom nasleđu. Od klubova koji su osvajali trofej više puta do igrača i trenera koji su postavili nove standarde, Coupe de France postaje platforma za demonstraciju izvanrednog talenta i sportske superiornosti.

Klubovi sa najviše osvojenih trofeja

Kroz decenije mnogi klubovi su se borili za prestižni trofej kupa u Francuskoj, ali samo nekoliko njih je uspjelo da dominira i osvoji ga više puta. Ovi klubovi nisu samo pokazali konzistentnost u svojim nastupima već su postavili i visoke standarde za ostale da ih prate.

Broj Tim Pobjeda Drugo mjesto
1 Paris Saint-Germain 14 5
2 Marseille 10 9
3 Saint-Étienne 6 4
4 Lille 6 3
5 Monaco 5 5

Pregled najuspješnijih timova u Coupe de France

Kroz historiju neki od najuspješnijih klubova su Paris Saint-Germain, Olympique Marseille i Saint-Étienne.

Pored njih tu su i:

Lille

Monaco

RC Paris

Lyon

Red Star

Historija rivalstava i velikih finala

Rivalstvo između PSG-a i Marseillea, poznato kao Le Classique, donijelo je neka od najuzbudljivijih finala u historiji Coupe de France. A sva nova, naredna rivalstva, koja će nastati, možete ispratiti u Meridianbetu i kladiti se na najbolji tim.

Francuska kup – legende

Osim klubova, pojedinci su također igrali ključnu ulogu u oblikovanju historije Coupe de France. Bilo da su to igrači koji su postizali ključne golove ili treneri koji su donosili strateške odluke, ove legende su postale sinonim za uspjeh i dominaciju u ovom prestižnom takmičenju.

Igrači koji su ostavili neizbrisiv trag

Legende poput Zinedine Zidanea i Thierry Henryja su svojim igrama obilježili ovu prestižnu fudbalsku manifestaciju.

Treneri koji su obilježili takmičenje

Treneri Didier Deschamps i Laurent Blanc su svojim strategijama i taktikama postavili nove standarde u Coupe de France.

Francuska kup – odlična zabava za kladioničare

Zamislite uzbuđenje koje donosi jedan od najprestižnijih fudbalskih turnira u Francuskoj, a sada dodajte uzbuđenje klađenja na svaku utakmicu! Francuska kup nudi ne samo spektakularne mečeve i neizvjesne ishode već i sjajne prilike za sve kladioničare da testiraju svoje vještine i intuiciju. Od amaterskih timova, koji iznenađuju favorite, do epskih finala između najvećih klubova – svaka utakmica nudi priliku za dobitak. Ako ste strastveni kladioničar koji traži dinamičnu akciju i velike kvote, Francuska kup je pravo mjesto za vas!

Meridianbet.ba je mjesto na kom je svaka Francuska liga ispraćena

Tražite najbolje kvote, detaljne analize i sve informacije o Francuskoj ligi na jednom mjestu? Ne tražite dalje! Meridianbet.ba je vaša destinacija za sve što se tiče klađenja na Francusku ligu. Sa našom platformom ne samo da ćete biti u toku sa svim dešavanjima već ćete imati pristup ekskluzivnim ponudama, bonusima, savjetima stručnjaka i svim potrebnim statistikama. Bilo da ste veteran u svijetu klađenja ili tek početnik, Meridianbet.ba vam pruža sve alate, potrebne da maksimalno uživate u klađenju na Francusku ligu 1 i ostale lige. Pridružite nam se i postanite dio najbolje kladioničarske zajednice!

Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket