Austrian football betting

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Football
Final Score
1
X
2
Final Score
1
X
2
Double Chance
1X
12
X2
Final Score & Total Goals
1&2+
2&2+
1&3+
2&3+
Double chance & total
1X & 2+
12 & 2+
X2 & 2+
Double chance & total
1X & 3+
12 & 3+
X2 & 3+
1st half - 1x2
1
X
2
Double Bets
1&2-4
1&2-5
2&2-4
2&2-5
Half T.-Full T.
1-1
X-1
X-2
2-2
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total goals 3.5
Under
O/U
Over
Total goals 1.5
Under
O/U
Over
Total goals I half 1.5
Under
O/U
Over
Goals I Half 0.5
Under
O/U
Over
Multigoals
1-3
2-3
2-4
3-4
Goals Combinations
I1+&II1+
I2+&II1+
I1+&II2+
I 1-3&II 1-3
Highest scoring half
1>
2>
1=2
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score Combinations
I GG
II GG
IGG & IIGG
GG&I2+
1x2-Both teams to score
1 & GG
X & GG
2 & GG
Home Total Goals 1.5
Under
O/U
Over
Away Total Goals 1.5
Under
O/U
Over
Austrian - OFB Cup
16:00
26.07
Atus Velden
Grazer AK 1902
9.20
6.80
1.17
16:00
26.07
ASKO Kottmannsdorf
SV Horn
12
7.60
1.12
16:00
26.07
SC Wiener Viktoria
DSV Leoben
4.80
4.20
1.50
16:00
26.07
Union Gurten
LASK Linz
14
7.00
1.12
16:00
26.07
FC Dornbirn
FC Salzburg
12
7.00
1.13
16:30
26.07
SK Treibach
KSV 1919
5.00
4.50
1.45
17:00
26.07
ASV Drassburg
Wolfsberger AC
15
9.00
1.07
17:00
26.07
FCM Traiskirchen
SKU Amstetten
3.25
3.85
1.84

Austrija fudbal klađenje

Na MeridanBet sajtu možete da pratite sva dešavanja u svijetu fudbala u Austriji, pratiti svu potrebnu statistiku koja će vam pomoći mnogo u klađenju i da ostvarite vrhunske dobitke.

Uvod u svijet fudbala u Austriji

Fudbal u Austriji nije samo još jedan običan sport, već je to ipak nešto više od sporta. To je dio kulture, tradicije i strasti koja spaja ljude različitih generacija. Sa bogatom historijom, austrijski fudbal je postao nezaobilazan dio evropske fudbalske scene u kojoj svi uživaju – ne samo obožavaoci fudbala iz Austrije već i iz drugih zemalja evropskog kontinenta, pa i čitavog svijeta. 

Kratka historija fudbala u Austriji

Fudbal u Austriji je duboko ukorijenjen u kulturu i tradiciju ove zemlje. Od skromnih početaka do postizanja svjetske slave austrijski fudbal je prošao kroz različite faze, menjao se kroz vreme i postao je integralni dio nacionalnog identiteta. Dok se fudbal razvijao, Austrija je imala svoje trenutke slave, ali i izazove, stvarajući bogat portfolio događaja i postignuća koja su oblikovala sport u zemlji.

Počeci i razvoj fudbala u Austriji

Fudbal je u Austriju došao krajem 19. vijeka, inspirisan britanskim timovima i entuzijastima. Kroz godine sport je postao sve popularniji, sa osnivanjem prvih klubova i liga koji su postavili temelje za moderan fudbal u zemlji.

Zlatna era austrijskog fudbala

Tridesete godine prošlog vijeka bile su zlatno doba za austrijski fudbal, sa timom poznatim kao Wunderteam, koji je dominirao evropskim fudbalom. Ova era je postavila Austriju na mapu kao jednu od vodećih fudbalskih nacija.

Fudbal u Austriji nije samo sport već način života. Od snežnih planinskih terena do urbanog pejzaža Beča, strast prema fudbalu je svuda prisutna. Austrijanci su poznati po svojoj ljubavi prema sportu, a fudbal zauzima posebno mjesto u srcima mnogih. Stadioni su često ispunjeni do posljednjeg mjesta, dok navijači sa ponosom nose boje svojih klubova, pjevajući i bodreći svoje timove. Ova strast nije ograničena samo na profesionalne lige; amaterski fudbal također ima veliku popularnost. Fudbalska kultura u Austriji je bogata i raznolika, sa tradicijom i ritualima koji se prenose s generacije na generaciju. Bilo da je riječ o lokalnom derbiju ili međunarodnoj utakmici, Austrija je zemlja koja živi i diše fudbal.

Kako je fudbal postao nacionalni sport

Fudbal je postao nacionalni sport zahvaljujuci velikom uspjehu nacionalnog tima, kao i popularnosti domacih liga koje se stalno povecavaju. Mediji, škole i lokalne zajednice su imali velikog uticaja u promociji sporta medu mladima.


Uloga navijaca u razvoju fudbala

Navijaci su srce i duša austrijskog fudbala. Njihova energija, lojalnost i strast su ono što bodri igrace i doprinosi nevjerovatnoj atmosferi na stadionima širom zemlje, cineci svaku utakmicu posebnom.

Pregled austrijskih liga

Austrijski fudbalski sistem je složen i dinamičan, sa nizom liga koje odražavaju različite nivoe veština i konkurencije. Od elitnih profesionalnih timova, koji se takmiče na međunarodnoj sceni, do lokalnih amaterskih klubova, koji igraju sa strašću i ponosom, austrijske lige nude nešto za svakog ljubitelja fudbala. Kroz godine lige su se razvijale i prilagođavale, ali su uvijek ostajale vjerne svojoj osnovnoj misiji: promociji i razvoju fudbala u Austriji.

Struktura austrijskih liga

Austrijski fudbalski sistem liga je hijerarhijski organizovan, sa više liga koje se nadovezuju jedna na drugu. Ovo dodatno povećava uzbuđenje kad je u pitanju austrijski fudbal.

Bundesliga kao glavni adut austrijskog fudbala 

Na samom vrhu se nalazi Bundesliga, elitna profesionalna liga koja okuplja najbolje timove iz zemlje. 

Razliciti nivoi takmicenja u austrijskom fudbalu

Austrijski fudbalski sistem sastoji se od nekoliko liga, pocevši od Bundeslige, kao najvišeg nivoa, preko drugih - i trecih liga, sve do regionalnih i amaterskih liga.

Kako se timovi kvalifikuju i ispadaju iz liga

Ispod Bundeslige su druga i treca liga, koje služe kao most izmedu profesionalnog i poluprofesionalnog fudbala. Dok se spuštate niže kroz lige, nailazite na regionalne i lokalne divizije koje odražavaju specificne geografske oblasti Austrije. Ove lige cesto imaju snažan lokalni karakter i odražavaju kulturne i historijske osobenosti svojih regija. Klubovi se kroz sezonu takmice za promociju u više lige ili se bore da ostanu dio trenutne lige tako što se nece naci na samom dnu tabele i ispasti u nižu ligu.

Ovaj sistem promocije i degradacije cini austrijske lige još više dinamicnim i uzbudljivim.

Timovi se kvalifikuju za više lige na osnovu performansi tokom sezone. Dva najlošija tima iz Bundeslige ispadaju, dok prvoplasirani timovi iz nižih liga napreduju.

Najpoznatiji klubovi u austrijskim ligama

Austrijski fudbal je domacin nekih od najstarijih i najprestižnijih klubova u Evropi. Ovi klubovi ne samo da su dominirali u domacim ligama vec su cesto predstavljali Austriju na medunarodnoj sceni, stvarajuci historijske trenutke i donoseci slavu svojoj zemlji.

SK Rapid Wien je jedan od najstarijih i najuspješnijih klubova u Austriji. Osnovan 1899. godine, Rapid je osvojio brojne titule i cesto je bio predstavnik Austrije u evropskim takmicenjima.

FC Red Bull Salzburg je drugi gigant austrijskog fudbala, poznat po svojoj modernoj infrastrukturi i snažnoj omladinskoj akademiji. Klub je postao poznat po svojim impresivnim nastupima u Ligi šampiona.

  • Austria Wien

  • Sturm Graz

  • LASK Linz

Ovi klubovi, medu mnogim drugima, cine stub austrijskog fudbala, donoseci strast, talenat i uzbudenje.

Dominacija i uspjesi najvecih klubova i njihovo rivalstvo 

>

Klubovi kao što su Rapid Wien i Austria Wien dominiraju austrijskim fudbalom, osvajajuci mnoge titule i postavljajuci rekorde koje ce teško ma ko oboriti u buducnosti.

Derbi izmedu Rapid Wien i Austria Wien je jedan od najvecih u austrijskom fudbalu i on privlaci hiljade navijaca, stvarajuci nevjerovatnu atmosferu. Ovaj rivalitet im pomaže da budu bolji.

Aktuelnosti i rezultati u austrijskom fudbalu

Stanje na tabelama se stalno mijenja, ali sve rezultate i statistike možete uvijek pratiti kod nas i tako biti u toku sa fudbalom u Austriji. 

Trenutna sezona najveće austrijske lige

Kad je u pitanju najveća austrijska liga, kao što smo već rekli, to je Bundesliga, a prvih 6 mjesta na tabeli trenutno izgleda ovako:


Broj Tim OM P N I G GR Bodovi
1 Sturm Graz 11 8 3 0 20:7 13 27
2 Salzburg 11 7 2 2 24:8 16 23
3 LASK 11 6 3 2 14:7 7 21
4 Austria Klagenfurt 11 4 6 1 18:13 5 18
5 Hartberg 11 4 4 3 16:16 0 16
6 Rapid Vienna 11 3 5 3 22:12 10 14

Kljucni trenuci i rezultati sezone

Ova sezona je bila puna uzbudenja, sa nekoliko iznenadujucih rezultata i kljucnih trenutaka koji ce ostati upamceni. A mi smo tu da vam omogucimo da ispratite sve.

Timovi koji obecavaju

Platforma za pracenje austrija fudbal rezultati

Ne morate da brinite za austrija fudbal rezultati, jer kod nas uvijek možete ispratiti sve što vas zanima i da se na osnovu toga

kladite.

Znacaj pracenja rezultata u realnom vremenu

Pracenje rezultata u realnom vremenu omogucava navijacima da budu u toku sa svim dešavanjima, što dodatno pojacava njihovu povezanost sa timovima i igracima.

Fudbal Austrija ceka da postavite svoju opkladu!

Zamislite uzbudenje dok navijate za svoj omiljeni austrijski tim, osecaj adrenalina dok se rezultati mijenjaju i euforiju kada vaš tim postigne pobjedonosni gol. Sada zamislite da sve to doživite uz dodatnu dozu uzbudenja – postavljanjem opklade na vaš omiljeni tim ili igraca!

Fudbal Austrija vam pruža priliku da budete dio akcije, da osjetite strast i energiju austrijskih liga kao nikada prije. Sa širokim spektrom mogucnosti kladenja, od osnovnih opklada na rezultat do specificnih opklada na broj golova ili cak na pojedinacne igrace, vaše mogucnosti su gotovo neogranicene.

Da li ste spremni da testirate svoje znanje o austrijskom fudbalu? Da li vjerujete u intuiciju? Ili jednostavno želite da dodate malo uzbudenja u vaše gledanje utakmica? Bez obzira na vaše razloge, Fudbal Austrija je tu da vam pruži nezaboravno iskustvo kladenja.

Ne cekajte! Postanite dio akcije, pratite uživo rezultate, postavite svoju opkladu i doživite caroliju austrijskog fudbala na potpuno nov nacin. Fudbal Austrija vas ceka!

Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket