Football Australian betting

Sort By
Time
League
Time:
1H
3H
Today
3 days
All
Events Outrights
Football
Final Score
1
X
2
Final Score
1
X
2
Double Chance
1X
12
X2
Final Score & Total Goals
1&2+
2&2+
1&3+
2&3+
Double chance & total
1X & 2+
12 & 2+
X2 & 2+
Double chance & total
1X & 3+
12 & 3+
X2 & 3+
1st half - 1x2
1
X
2
Double Bets
1&2-4
1&2-5
2&2-4
2&2-5
Half T.-Full T.
1-1
X-1
X-2
2-2
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total Goals 2.5
Under
O/U
Over
Total goals 3.5
Under
O/U
Over
Total goals 1.5
Under
O/U
Over
Total goals I half 1.5
Under
O/U
Over
Goals I Half 0.5
Under
O/U
Over
Multigoals
1-3
2-3
2-4
3-4
Goals Combinations
I1+&II1+
I2+&II1+
I1+&II2+
I 1-3&II 1-3
Highest scoring half
1>
2>
1=2
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score
GG
GG&3+
GG&4+
Both Teams To Score Combinations
I GG
II GG
IGG & IIGG
GG&I2+
1x2-Both teams to score
1 & GG
X & GG
2 & GG
Home Total Goals 1.5
Under
O/U
Over
Away Total Goals 1.5
Under
O/U
Over
Australian - Australian NPL NSW Women
09:45
25.07
Sydney Olympic FC (Wom)
UNSW FC (Wom)
1.40
4.90
6.00
Australian - NPL Queensland
09:30
25.07
Sunshine Coast Wanderers
Wynnum Wolves
1.82
4.00
3.20
3.15
2.5
1.29
1.33
1.43
1.92

Klađenje na Australijski fudbal


Australijski fudbal spada u timske sportove i u njemu ima segmenata fudbala, ragbija i košarke. Najpopularniji je sport u Australiji i može se pohvaliti najvećom gledanošću od svih drugih sportova u Australiji.


Dvije ekipe od po 18 igrača nadigravaju se na jajastom terenu, sa jajastom loptom. Igrači sa loptom trče, šutiraju je i bacaju rukama. Igrači ne smiju da drže loptu, pri vođenju ona mora da odskoči nekoliko puta, ne može se konstantno držati u rukama. Igrači koriste ruke ili cijelo telo kako bi ometali protivnike u igri. Dobijaju se visoki brojevi bodova, potrebna je dobra fizička sprema igrača, brzina u igri, kao i brzo kretanje lopte.


Jedino profesionalno takmičenje u Australijskom fudbalu je Australijska fudbalska liga (AFL). Na terenu za kriket u Melburnu održava se veliko finale AFL-a.


Da li je i tebi klađenje na Australijski fudbal jedno od omiljenih? Ukoliko nije prava je prilika da se to upravo sada promijeni. 


Sportska kladionica MeridianBet pripremila je za tebe najbolje kvote za sve mečeve Australijskog fudbala. Pogledaj bogatu ponudu igara i pronađi onu koja će te dovesti do velikih novčanih dobitaka. Prati, istražuj, informiši se na našem sajtu ili putem mobilne aplikacije i iskoristi sve dostupne podatke koji ti mogu pomoći pri klađenju. Šta te onda sprečava da zaroniš u beskrano zabavan svijet kvota i počneš da zarađuješ novac kladeći se na Australijski fudbal?


Pored klađenja na Australijski fudbal možeš da se kladiš i na druge srodne sportove kao što su bejzbolragbi unijaragbi ligaamerički fudbal. Dozvoli sebi da pretražiš sve i postaneš jedinstven u klađenju. Razvij svoju strategiju klađenja i neka ti ona donese novčane dobitke kakve priželjkuješ.


Da bi razvio strategiju klađenja MeridianBet na svom sajtu ima statistiku za sve popularne sportove, ali i za one koji nisu najpopularniji kod nas. Statistika za Australijski fudbal omogućiće ti da se informišeš o svakom timu pojedinačno, o njegovim pobjedama i porazima, o sastavu timova. Sve se nalazi na samo par klikova od tebe i ako još uvijek nisi počeo da istražuješ i kladiš se na australijski fudbal, pravo je vrijeme da to uradiš. Iskoristi sve mogućnosti koje ti pruža MeridianBet sportska kladionica i budi uspješan u klađenju.


Pored dobrih proračuna i pravljenja strategija za dobar tiket, oprobaj se i u klađenju uživo. Više ne moraš da žuriš do kladionice da bi uplatio tiket. Dovoljno je da imaš sredstva na svom računu, pratiš određeni meč, predvidiš šta će se sljedeće dogoditi na meču i brzo zaradiš novac. 


Registruj se i zaroni u beskrajno zabavan svijet klađenja na Australijski fudbal u sportskoj kladionici MeridianBet.


Istorija Australijskog fudbala


Istorija Australijskog fudbala - Australijski fudbal osmislio je Tom Vils 1858. godine, a prva utakmica odigrana je u Melburnu između dve školske ekipe.


Istorija Australijskog fudbala svoje početke vezuje za 1911. godinu sa formiranjem Fudbalskog saveza Komonvelta. Njega je zamijenio Australijski fudbalski savez koji je formiran 1921, dok je Australijska fudbalska deferacija oformljena 1961. 


Ime saveza promjenjeno je 1. januara 2005. godine u Fudbalsku federaciju Australije (FFA).


Fudbalski savez Australije objavio je 2008. godine svoju namjeru da se kandiduje za:


  1. Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2018; 

  2. Svjetsko prvenstvo u fudbalu 2022;

  3. Azijsko prvenstvo AFC 2015.


Australija ipak donosi odluku da povuče svoju ponudu za učešće na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2015.


Australija je 25. juna 2020. godine dobila tu čast da zajedno sa Novim Zelandom bude domaćin Svjetskog prvenstva za žene 2023. godine.


Australijske lige ušle su u proces razdvajanja 31. decembra 2020. godine. To razdvajanje omogućilo bi svim ligama da koriste prava A-lige.


Pravila Australijskog fudbala


Pravila Australijskog fudbala propisana su tako da se tačno zna kako se igra, koji potez u igri je kažnjiv, na koji način se osvajaju poeni. Glavni cilj igre je postići golove i na taj naćin osvojiti bodove.


Teren i kretanje igrača


Teren za Australijski fudbal je jajastog oblika, dimenzija 135, 185, 110 i 155m. Na terenu dvije ekipe od po 18 igrača igraju jedna protiv druge, a svaka ekipa na klupi ima još po 4 rezervna igrača. Svaka ekipa sastoji se od napadača, odbrane, igrača na centralnoj poziciji, krila, igrača sredine terena, rakmena i rovera.


Igrači na terenu se kreću i postavljaju kako žele. Dozvoljeno je rukama i nogama dodavati loptu saigračima. Postoje posebna pravila kretanja sa loptom. Posjed lopte je sporan, osim kada se plaća slobodan udarac ili oznaka. Koriste se ruke ili cijelo tijelo kada treba zaustaviti protivničkog igrača. Sudije odlučuju o ispravnosti igre i dodjeljuju kazne. Ovo je jako fizički zahtjevan sport i moraju se poštovati sva pravila Australijskog fudbala.


Trajanje igre


Jedna utakmica Australijskog fudbala traje 80 minuta. Podijeljena je na četvrtine od kojih svaka traje po 20 minuta. Vrijeme za mjerenje trajanja igre zaustavlja se kada dođe do teške povrede, kada loptica izađe van terena ili prilikom objavljivanja rezultata.


Četvrtine se produžuju po sudijskoj procjeni, da se nadoknadi vreme koje je utrošeno u prekide. Prije druge i četvrte četvrtine vrijeme za odmor je 6 minuta, a na poluvremenu, posle druge četvrtine - 20 minuta. Bodovanje se vrši tako što jedan gol vrijedi 6 bodova.


Sat za mjerenje vremena dostupan je samo posebnom mjeriocu. Sirene označavaju početak i kraj svake četvrtine što je još jedno od obaveznih pravila Australijskog fudbala. Televizije prikazuju približno vrijeme utakmice.


Tok igre


Igra startuje bacanjem novčiča i odabirom strana. Loptu baca sudija i jedan od dvojice rukmena bore se za nju i prvi napad na utakmici.


Slobodan udarac se plaća kada sudija smatra da je lopta namjerno nošena ili usmjerena van terena. 


Lopta se u bilo kom smeru može pokrenuti nogom, pesnicom ili udarcem otvorenom rukom, ali se ni u kojoj situaciji ne može baciti. Ako lopta nije u posjedu nijednog igrača, dozvoljeno je da se pomeri bilo kojim delom tela.


Protivnički igrači mogu da udare igrača da bi dobio loptu, a on treba čisto da odbaci loptu ili rizikuje da bude kažnjen zbog držanja lopte.


Ako se protivnik uhvati u koštac sa igračem koji ima posjed lopte ispod kolena, ili iznad ramena, ekipa sa loptom dobija slobodan udarac.


Ako igrač zauzme loptu kao hvatanje igra se zaustavlja i to se smatra oznakom. Igrač moze da odabere da igra dalje u nadi da će postići prednost za svoj tim. Sve se ponavlja samo je posjed lopte sad kod druge ekipe.


Postoji nekoliko stilova udaranja lopte:


  • drop punt (lopta se spušta iz ruku nadole da bi se udarila tako da se rotira u suprotnom smjeru)

  • torpedo punt (lopta se drži pod uglom tako da se okreće oko svoje ose kada se baci)

  • banana (šutira se preko lopte spoljnim delom stopala ka cilju)

  • škljocanje (šutira se preko lopte unutrašnjim delom stopala ka cilju)

  • gruber (lopta se šutira tako da se odbija i odskakuje od terena)


Kada si pročitao sve bitne informacije o Australijskom fudbalu nema razloga da ne kreneš da ga pratiš, kladiš se na njegove utakmice ili ih kombinuješ sa drugim sportovima i u svoj život uneseš novu dozu adrenalina. Kreni u nove pobjede sa MeridianBet sportskom kladionicom.
Top of Page
Ticket
Ticket status
Check ticket